René van Beek nieuwe hoofdtrainer sv DONK

De Goudse voetbalvereniging DONK en de Zevenhuizense club Groeneweg hebben met elkaar een mooie deal gemaakt. Althans zo lijkt het. Voor het komende seizoen wisselen ze namelijk van hoofdtrainer. De Bodegraafse oefenmeester Pieter van Zoest vertrekt na vele succesvolle jaren van het Goudse SV DONK naar Groeneweg. En René van Beek, huidige trainer van Groeneweg, keert terug bij zijn oude liefde DONK. Zo is tijdens de nieuwsjaarsreceptie van DONK bekend gemaakt.  

"We hebben voor komend seizoen de zeer ervaren René van Beek als hoofdtrainer kunnen vastleggen. René is in het bezit van UEFA-B, kent de club, heeft veel ervaring bij meerdere clubs in de regio en kwam uit een grote groep kandidaten als beste uit de bus", aldus Patrick Akerboom, hoofd TC bij DONK.

Hierdoor keert de 63-jarige René van Beek als trainer terug naar Gouda, waar hij in het verleden al eens eerder werkzaam was voor DONK. De ervaren oefenmeester en vader van profvoetballer Sven van Beek had al meerdere clubs uit de Goudse regio met zijn succes onder zijn hoede. Eerder gaf hij aan nog wel open te staan voor een nieuwe club, maar niet meer te willen solliciteren. Dat was bij DONK dus niet nodig, want daar kende ze hem al.

Geen onbekende

Akerboom: "René is uiteraard geen onbekende binnen de club. Jarenlang selectiespeler en daarna succesvol dames- en al eerder onze hoofdtrainer. Zijn trainersloopbaan voerde René langs verschillende clubs in de regio zoals ESTO, Stolwijk, CVC Reeuwijk en de laatste lange periode bij vv Groeneweg. Overal is René succesvol geweest en met vv Groeneweg promoveerde René zelfs naar de eerste klasse."

René van Beek vindt het een grote uitdaging om samen met de begeleiding en organisatie die er al staat te werken aan de verdere ontwikkeling van de selectie. De TC ziet in Van Beekde ervaren trainer die daar een volgende impuls aan kan gaan geven.

Naast zijn rol als hoofdtrainer gaat Van Beek ook een actieve rol in de jeugdopleiding vervullen.

voetbal donk pieter van zoest.jpg

Pieter van Zoest nieuwe trainer Groeneweg

Pieter van Zoest is de nieuwe trainer van Groeneweg. De huidig oefenmeester van DONK uit Gouda volgt na de zomer René van Beek op.

Van Zoest (56) is bezig aan zijn vijfde seizoen bij DONK, waarmee hij dit seizoen debuteert in het zaterdagvoetbal. Voor DONK was hij ook vijf jaar werkzaam bij ESTO. Van Zoest voetbalde zelf tien jaar in het eerste elftal van Alphense Boys. 

“We waren na René van Beek op zoek naar een trainer die voor langere tijd kan werken bij ons en op die manier iets kan opbouwen”, zegt voorzitter Ed Roos. “Pieter is een vakkundig en gedreven trainer.”

De spelersraad heeft een belangrijke stem gehad in de keuze bij de trainer. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 11:47

Koninklijke aanbiedingen bij Klant is Koning VIP-avonden Diertotaal Utopia

Diertotaal Utopia heeft iets speciaals voor jou in petto! Op woensdag 24 april in Winkelcentrum Goverwelle en donderdag 25 april in Winkelcentrum Bloemendaal zijn het de Klant is Koning VIP-avonden bij Diertotaal Utopia, met koninklijke aanbiedingen en leuke verrassingen.

Advertorial Koningsdag vandaag 11:34

Oranjeconcert op Koningsdag in Sint Janskerk

Uiteraard wordt op Koningsdag het traditionele Goudse oranjeconcert weer uitgevoerd in de Sint-Jan. Met medewerking van onder meer Gouda’s Harmonie De Pionier en Stedelijke Harmonie Caecilia Gouda.

Sport en recreatie vandaag 10:39

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Opinie vandaag 10:00

Kleurrijke sokken

Ik was deze week op een jaarlijkse bijeenkomst voor specialisten en klanten van een groot Amerikaans IT-bedrijf. Dit soort bijeenkomsten hebben een huizenhoog yuppie gehalte met grote parkeerplaatsen voor dure auto’s en een hoog ons-kent-ons gehalte.

Ere wie ere toekomt vandaag 08:58

Vrijwilligerspenning Gouda voor Leen Ouweneel

Leen Ouweneel heeft dinsdag uit handen van wethouder Thierry van Vugt de vrijwilligerspenning van Gouda gekregen. Ouweneel is als sinds 1982 actief bij Stichting Vrienden van Archief en Librije. Onder andere als penningmeester.

4 en 5 mei gisteren 18:53

Rondleiding ‘Gouda in de oorlog’ op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.