Reparatiekosten kunstwerk Saying hi and Goodbye komen op 8000 euro

Het kunstwerk Saying hi and Goodbye is weer vernield. Voor de tweede keer. Zo liet ZoGouds op 18 juli weten. De kosten om de hagedis te repareren komen naar verwachting op 8000 euro uit. Zo zegt boswachter Ties Ittmann van Staatsbosbeheer.

De groene hagedis van Henrique van Putten viel mei 2021 kort na de onthulling ten prooi aan vandalisme. Het kunstwerk keerde donderdag 2 maart terug in het Goudse Hout.

De kunstenares was blij dat het werk terugkwam, al vond ze het ook heel erg spannend. 'Ik hoop echt van harte dat het nu wel een lang leven tegemoet gaat en dat er veel mensen van kunnen gaan genieten!' Het heeft niet zo mogen zijn. De polyester hagedis onder een steen werd vorige week in het Goudse veenweidegebied aangetroffen zonder een van de poten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.