Restaurant Lizz

Restaurant Lizz heeft felbegeerde Michelster-schild binnen

Restaurant Lizz kreeg maandag 24 april een Michelinster. Dat was nog mondeling en op papier. Afgelopen week ontving het restaurant het begeerde schild van Michelin daadwerkelijk in handen. Het restaurant van chef-kok Remco Kuijpers zit in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, het luxe boutique-hotel aan de Spieringstraat van Sharon en Lennart van Gastel.

horeca lizz wshs relais & chateaux ster.jpg

Historische gevel

"Afgelopen week ontvingen wij het begeerde schild van Michelin. Het is nog een beter gevoel dan een diploma! Herkenbaar in het rood prijkt deze straks op onze historische gevel. Oude gebouwen waaraan je kwaliteit toevoegt", vertelt Sharon van Gastel.

"Dit was in alle opzichten wat wij graag wilden voor het historische Weeshuis. Een plek waar je in een culinaire bubbel getrokken wordt. In een omgeving die inspireert en waar je kan genieten van de energie en passie van de mensen die wij om ons heen verzameld hebben", aldus Van Gastel.

Het jury-rapport van Michelin Guide loog er niet om: ‘Met Remco Kuijpers heeft LIZZ een talentvolle chef in huis. Hij legt gevoeligheid op het bord dankzij zijn uitstekende technieken. Specerijen, fruit en subtiele Aziatische aciditeit geven Nederlandse topproducten een extra dimensie. In het mooiste gebouw van Gouda - een combinatie van karakter, oude gewelven, fleurige decoratie en luxueus design - wacht een totaalbeleving. Tot de attente service en verrassende wijnpairings aan toe!'

Van Gastel: "De Michelin ster heeft veel teweeggebracht binnen onze organisatie. (H)erkenning, trots, uitdaging, the next step en bovendien een vol restaurant..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid