Brede School Gouda

Rijke Schooldag Korte Akkeren feestelijk geopend

De Rijke Schooldag is een uniek project speciaal voor de kinderen van Korte Akkeren, dat binnen het driejarig programma School en Omgeving van de Gelijke Kansen Alliantie valt. Vrijdag 12 mei werd de Rijke Schooldag Korte Akkeren feestelijk geopend.

Dit door een bezoek van alle leerlingen van de Westerschool, de KAS en de Goudakker aan een bijzondere theatervoorstelling in Cultuurhuis de Garenspinnerij. Voor de jongste kinderen was er de voorstelling ‘Hap uit je bed’ van Bram Beusekom, voor de oudere kinderen ‘Lange tanden’ door theater Popidou. Alle kinderen kregen een Rijke Schooldag-pen mee als aandenken.

Tot aan de aan december 2023 worden er door de Brede School Gouda bijna dagelijks bijzondere activiteiten georganiseerd, waar basisschoolleerlingen uit Korte Akkeren gratis aan mee kunnen doen. De lessen zijn ontzettend divers: van schaken tot aan freerunnen, van een Virtual Reality-avontuur tot lessen over de bij. Voor een overzicht van alle activiteiten en inschrijving kunnen ouders terecht op www.bsgouda.nl/activiteiten/korte-akkeren

De Rijke Schooldag wordt in nauwe samenwerking georganiseerd door de Westerschool, de KAS, de Goudakker en de Brede School Gouda. Het doel is om de kinderen in korte tijd met zoveel mogelijk verschillende activiteiten in aanraking te brengen, zodat ze hun talenten kunnen ontwikkelen, hun wijk ontdekken, vrienden maken en vooral veel plezier beleven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.