Rijnland baggert grachten Goudse binnenstad uit

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is maandag gestart met baggerwerkzaamheden in de binnenstad van Gouda. Aannemerij De Jong Zuurmond uit Beesd baggert in opdracht van het waterschap de Spieringstraat en een gedeelte van Achter de Kerk.  

Waarom?

In alle wateren in ons gebied ligt op de bodem een laag bagger: een mengeling van plantenresten en bezonken slib. De aangroei van bagger is een natuurlijk proces. Gemiddeld groeit bagger met ongeveer 1 centimeter per jaar. Om doorstroming van het water te garanderen, moeten we de bagger soms weghalen. Hiermee komt de waterdiepte op het juiste niveau en voorkomen we wateroverlast. Ook de waterkwaliteit en het waterleven hebben voordeel van het baggeren.

Hoe gebeurt het baggeren?

Een schuifboot duwt de bagger naar een plek waar een kraan het uit de watergang kan scheppen en in een vrachtwagen kan laden. De vrachtwagens brengen de bagger naar een verwerker. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer twee weken duren. Het zou kunnen dat je als binnestad bezoeker of bewoner  misschien overlast ervaart.

Veiligheid voorop

Hoogheemraadschap Rijnland heeft in afstemming met de gemeente Gouda de plannen doorgenomen en maatregels genomen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo krijgen de medewerkers van de aannemer bijvoorbeeld een uitgebreide instructie, rijden ze voorzichtig, worden er verkeersregelaars ingezet en stoppen de werkzaamheden bij de school als de ouders en kinderen komen of gaan. De toezichthouder van Rijnland ziet erop toe dat de afspraken nageleefd worden.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en begeleiding tijdens de werkzaamheden kunnen er situaties optreden die niet wenselijk zijn. Je kunt hiervan een melding doen bij het klantcontactteam van Rijnland, via telefoonnummer (071) 306 35 35. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt ook een melding maken via het formulier op de website van Rijnland.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.