Rioolverstopping? Pas op voor oplichting

Bij de gemeente Gouda komen meldingen binnen van onbetrouwbare bedrijven die voor veel geld rioolontstoppingen zeggen te kunnen oplossen. Een verstopt riool wil je natuurlijk zo snel mogelijk goed opgelost hebben, en voor een juiste prijs. Dit is wat je dan kunt doen.

Je bent huurder

Als je huurder bent, neem dan contact op met de verhuurder. Zij hebben regels over wie verantwoordelijk is en hoe de verstopping opgelost wordt.

Je bent huiseigenaar

Als je huiseigenaar bent, probeer er dan achter komen waar de verstopping zit. Als huiseigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor verstoppingen van de huisaansluiting tot het ontstoppingsstuk. Dit betekent dat de leidingen van de wc, badkamer, wasmachine, en de keuken jouw verantwoordelijkheid zijn. (Niet iedere aansluiting heeft een ontstoppingsstuk, in dat geval is de huiseigenaar verantwoordelijk tot het hoofdriool.)

De huiseigenaar is verantwoordelijk voor verstoppingen van de huisaansluiting tot het ontstoppingsstuk. Niet iedere aansluiting heeft een ontstoppingsstuk, in dat geval is de huiseigenaar verantwoordelijk tot het hoofdriool.

Ben je verantwoordelijk? Let dan goed op bij het zoeken naar hulp. Als je een bedrijf zoekt via bijvoorbeeld Google, lees de websites goed door. Bel niet direct het eerste bedrijf dat je ziet, maar kijk en vergelijk.

Een groot deel van Gouda heeft een speciaal rioolsysteem: een opgeboeid riool. Dat is een riool dat altijd onder water staat. Het is daarom verstandig om een lokaal bedrijf te zoeken dat je kan helpen. Die weten om te gaan met een opgeboeid riool. Zoals het bedrijf op de frontfoto.

Als het gemeentelijk riool verstopt is, geef dat dan zo snel mogelijk door aan de gemeente. Dat kan via het algemeen telefoonnummer 14 0182 of de app Slim melden. Via de pagina melding riool en grondwater kan dit ook.

Opgelicht? Maak melding

Slechte bedrijven die hoge tarieven vragen voor (meestal) slecht werk zijn een landelijk probleem. Je hebt met een verstopping een probleem dat je snel wilt oplossen en misschien heb je maar beperkte kennis van zaken. Daar kan misbruik van worden gemaakt. Is dat jou overkomen, maak dan melding bij de politie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.