Rioolverstopping? Pas op voor oplichting

Bij de gemeente Gouda komen meldingen binnen van onbetrouwbare bedrijven die voor veel geld rioolontstoppingen zeggen te kunnen oplossen. Een verstopt riool wil je natuurlijk zo snel mogelijk goed opgelost hebben, en voor een juiste prijs. Dit is wat je dan kunt doen.

Je bent huurder

Als je huurder bent, neem dan contact op met de verhuurder. Zij hebben regels over wie verantwoordelijk is en hoe de verstopping opgelost wordt.

Je bent huiseigenaar

Als je huiseigenaar bent, probeer er dan achter komen waar de verstopping zit. Als huiseigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor verstoppingen van de huisaansluiting tot het ontstoppingsstuk. Dit betekent dat de leidingen van de wc, badkamer, wasmachine, en de keuken jouw verantwoordelijkheid zijn. (Niet iedere aansluiting heeft een ontstoppingsstuk, in dat geval is de huiseigenaar verantwoordelijk tot het hoofdriool.)

De huiseigenaar is verantwoordelijk voor verstoppingen van de huisaansluiting tot het ontstoppingsstuk. Niet iedere aansluiting heeft een ontstoppingsstuk, in dat geval is de huiseigenaar verantwoordelijk tot het hoofdriool.

Ben je verantwoordelijk? Let dan goed op bij het zoeken naar hulp. Als je een bedrijf zoekt via bijvoorbeeld Google, lees de websites goed door. Bel niet direct het eerste bedrijf dat je ziet, maar kijk en vergelijk.

Een groot deel van Gouda heeft een speciaal rioolsysteem: een opgeboeid riool. Dat is een riool dat altijd onder water staat. Het is daarom verstandig om een lokaal bedrijf te zoeken dat je kan helpen. Die weten om te gaan met een opgeboeid riool. Zoals het bedrijf op de frontfoto.

Als het gemeentelijk riool verstopt is, geef dat dan zo snel mogelijk door aan de gemeente. Dat kan via het algemeen telefoonnummer 14 0182 of de app Slim melden. Via de pagina melding riool en grondwater kan dit ook.

Opgelicht? Maak melding

Slechte bedrijven die hoge tarieven vragen voor (meestal) slecht werk zijn een landelijk probleem. Je hebt met een verstopping een probleem dat je snel wilt oplossen en misschien heb je maar beperkte kennis van zaken. Daar kan misbruik van worden gemaakt. Is dat jou overkomen, maak dan melding bij de politie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.