Gemeente Gouda, Astrid den Haan

Ronald van Rossum ambassadeur voor asielzoekers AZC Molenwiek

Gemeente Gouda en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) starten vanaf vandaag, donderdag 1 juni,  samen een pilot om AZC bewoners goed te laten landen in de Goudse samenleving. Ronald van Rossum start hiervoor als ambassadeur.

In deze rol gaat hij aan de slag met de pilot om AZC-bewoners te laten wortelen in de stad. Het COA wil de ervaringen die worden opgedaan met de pilot ook gebruiken voor andere gemeenten.

Het Asielzoekerscentrum Molenwiek. Aan het water, met een boom in de voorgrond.

Groot netwerk

Van Rossum legt in zijn nieuwe rol verbinding tussen zowel de gemeente, het COA, de inwoners van AZC Molenwiek, bewoners, bedrijven en vrijwilligersorganisaties met als doel het activiteitenprogramma (waaronder werk) voor de bewoners van AZC Molenwiek uit te bouwen. Van Rossum krijgt deze functie vanwege zijn grote netwerk binnen Gouda die hij onder meer heeft opgedaan door zijn rol binnen Gouda750 en zijn voormalige functie als centrummanager van de gemeente.

Ervaring

Wethouder Rogier Tetteroo: “Ronald is geknipt voor deze ambassadeursrol. Met zijn ervaring en netwerk binnen de Goudse samenleving heb ik er alle vertrouwen in dat hij ook in deze functie van grote waarde gaat zijn voor zowel de gemeente Gouda en het COA als (nieuwe) inwoners van Gouda. Voor het Goudse AZC gaan we voor een typisch Goudse invulling.”

Ronald van Rossum: “In deze rol wil ik de focus leggen op het verbinden van ‘oude’ en nieuwe Gouwenaars. Iets waar ik erg naar uitkijk, aangezien ik hier als centrummanager en tijdens Gouda750 al veel ervaring mee heb opgedaan. Gouda is een prachtige stad, maar het wordt nog mooier als je je er thuis voelt. Dat gun ik iedereen.”

Op de foto: Ronald van Rossum (tweede van links) werd samen met Marien Brand aan het einde van de festiviteiten van Gouda750jaar benoemd tot ereburger van Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.