Gemeente Gouda, Astrid den Haan

Ronald van Rossum ambassadeur voor asielzoekers AZC Molenwiek

Gemeente Gouda en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) starten vanaf vandaag, donderdag 1 juni,  samen een pilot om AZC bewoners goed te laten landen in de Goudse samenleving. Ronald van Rossum start hiervoor als ambassadeur.

In deze rol gaat hij aan de slag met de pilot om AZC-bewoners te laten wortelen in de stad. Het COA wil de ervaringen die worden opgedaan met de pilot ook gebruiken voor andere gemeenten.

Het Asielzoekerscentrum Molenwiek. Aan het water, met een boom in de voorgrond.

Groot netwerk

Van Rossum legt in zijn nieuwe rol verbinding tussen zowel de gemeente, het COA, de inwoners van AZC Molenwiek, bewoners, bedrijven en vrijwilligersorganisaties met als doel het activiteitenprogramma (waaronder werk) voor de bewoners van AZC Molenwiek uit te bouwen. Van Rossum krijgt deze functie vanwege zijn grote netwerk binnen Gouda die hij onder meer heeft opgedaan door zijn rol binnen Gouda750 en zijn voormalige functie als centrummanager van de gemeente.

Ervaring

Wethouder Rogier Tetteroo: “Ronald is geknipt voor deze ambassadeursrol. Met zijn ervaring en netwerk binnen de Goudse samenleving heb ik er alle vertrouwen in dat hij ook in deze functie van grote waarde gaat zijn voor zowel de gemeente Gouda en het COA als (nieuwe) inwoners van Gouda. Voor het Goudse AZC gaan we voor een typisch Goudse invulling.”

Ronald van Rossum: “In deze rol wil ik de focus leggen op het verbinden van ‘oude’ en nieuwe Gouwenaars. Iets waar ik erg naar uitkijk, aangezien ik hier als centrummanager en tijdens Gouda750 al veel ervaring mee heb opgedaan. Gouda is een prachtige stad, maar het wordt nog mooier als je je er thuis voelt. Dat gun ik iedereen.”

Op de foto: Ronald van Rossum (tweede van links) werd samen met Marien Brand aan het einde van de festiviteiten van Gouda750jaar benoemd tot ereburger van Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.