Gouda750jaar, Jan van den Berg

Ruim 100 muzikanten spelen samen voor Gouda750jaar

In aanloop naar de TaptoeGouda750 op 16 september, bezoekt muziekkorps KV Kongsberg uit onze Noorse zusterstad op vrijdag 9 en zaterdag 10 september onze stad. Dit in het kader van hun eigen 90-jarig bestaan en de jarige stad Gouda. Vrijdagavond 9 september zullen zij in de Sint-Janskerk samen met de Goudse harmonieën De Pionier en St. Caecilia een gratis toegankelijk concert geven.

De drie korpsen hebben een feestelijk programma van klassiek tot pop van circa een uur samengesteld voor de vrijdagavond en zij verheugen zich alle drie enorm op deze kans om in de prachtige kerk met elkaar muziek te maken. Een ieder is van harte welkom, aanmelden hoeft niet, maar kom op tijd. Het concert begint precies om 20u30 en duurt ongeveer een uur.

Op zaterdagmiddag ten tijde van Open Monumentendag en de voorbereidingen van de Singelloop, zal het muziekkorps uit de zusterstad tussen 13u30 en 14u30 door de stad marcheren. Zij lopen via de Nieuwe Haven naar de Markt en over de Lage Gouwe terug naar het Best Western Hotel. KV Kongsberg was eerder in Gouda, ten tijde van Gouda 700 jaar stadsrechten in 1972 en in 1990. Zet de data in je agenda en tip vrienden en familie!

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik

Calamiteiten vandaag 09:00

Politie schrijft zestien boetes uit bij bromfiets controle aan Ronsseweg

Agenten van politie Basisteam Gouda hebben donderdagmorgen aan de Ronsseweg een zogeheten MONO en bromfietscontrole gehouden. MONO rijden, dat is ongestoord, zonder afleiding van je mobiele telefoon, onderweg zijn. Met deze controles wil de politie de kans op ongelukken verkleinen.