Gemeente Gouda, Astrid den Haan

Schoolgebouw De Ark wijkt voor een park

Het oude schoolgebouw van De Ark aan de Jan Luykenstraat wordt gesloopt. Er komt een park voor terug. Wethouders Michel Klijmij-Van der Laan (links) en Thierry van Vugt maakten dinsdag een aanvang met de sloop van De Ark. Er komt een prachtig park voor in de plaats in een versteende Kadebuurt. Een van de meest iconische projecten uit het Groenfonds gaat daarmee zichtbaar van start. 

Wethouder onderwijs Thierry van Vugt: ‘’Supertrots dat we deze aftandse schoollocatie nu echt gaan slopen en hier géén bebouwing maar een park voor terugbrengen! Op een van natste stukjes Gouda’’.

De leerlingen van De Ark verhuisden vorig naar een nieuw gebouw aan de Clematislaan (zie foto hieronder). Daar gingen ze verder onder de nieuwe naam De Starbaan. Het speciaal onderwijs op De Startbaan richt zich op kinderen van 4-12 jaar oud.

onderwijs gemiva de ark de startbaan opening.jpg

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Media vandaag 11:00

ZoGouds ook op reis goed gelezen

Niet alleen in Gouda wordt ZoGouds (goed) gelezen. Ook buiten Gouda, in heel Nederland. En ook op vele plaatsen in het buitenland. Zelfs over de hele wereld. Zoals hier op Ko Tao, aan de Golf van Thailand.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:21

Sportieve meivakantie met SPORT•GOUDA: hier het programma

Tijdens de meivakantie zorgt SPORT•GOUDA ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Ook deze vakantie staat er namelijk weer een leuk en gevarieerd sport- en beweegprogramma op de planning. Ook kun je vanaf maandag 29 april weer een sprong maken in het buitenbad! Wanneer zien we jou bij onze activiteiten? Bekijk snel het programma op www.sportpuntgouda.nl.

Calamiteiten vandaag 09:31

Politie houdt drie verdachten aan na melding bezit vuurwapen

De politie heeft op woensdagavond rond 22u00 drie verdachten opgepakt op de Houtmansgracht. Dit na een melding over het bezit van een vuurwapen. Het gaat om twee Gouwenaars van 18 en 17 jaar oud en een 15-jarige Rotterdammer.

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?