AS Media

Schoolgebouw ontruimd wegens vreemde lucht, verward persoon aangehouden

In een schoolgebouw van het Coornhert Gymnasium aan de Ruys de Beerenbroucklaan is woensdagmiddag omstreeks 15u00 een vreemde lucht waargenomen. Bedrijfshulpverleners van de school hebben het pand ontruimd. Volgens de politie is er een persoon met verward gedrag aangehouden die zich in het schoolgebouw bevond.

Geur

Het Coornhert Gymnasium werd ontruimd omdat er een vreemde geur werd geroken. Dat gebeurde nadat een verwarde man de school was binnengegaan, aldus de politie. Aangezien de hulpdiensten vermoedden dat de man iets bij zich had wat de geur veroorzaakte, kwam de brandweer ter plaatse. De man is aangehouden en wordt verhoord. Alle leerlingen en docenten moesten het gebouw uit. De brandweer was aanwezig en verrichtte in het schoolgebouw, een bijgebouw van het Coornhert Gymnasium, diverse metingen. Ook de Officier van Dienst Geneeskunde (OVD-G) was aanwezig.

Graffitiremover

Uiteindelijk bleek het te gaan om 'graffitiremover', zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Hollands Midden. De schoonmaakstof was in de school vrijgekomen en dat leidde tot de vreemde lucht.

De stof is inmiddels opgeruimd en het eventuele gevaar is geweken, aldus de woordvoerder. Het is onduidelijk of de verwarde man de graffitireiniger bij zich had. Dat wordt onderzocht, zegt de politie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.