Gemeente Gouda

Schoonmaker Regilio Simons in het zonnetje gezet

De Goudse inwoner Regilio Simons werd deze week in het zonnetje gezet door wethouder Michel Klijmij. Regilio Simons ruimt - vergezeld door hondje Snuffel - veel zwerfvuil op in de stad. Door zijn inzet ziet de stad er veel schoner uit. Als dank kreeg hij een bloemetje en nieuwe materialen.

schoonmaker regiolio en wethouder.jpg

Crowdfunding-actie

Regilio kwam mei dit jaar in het nieuws door zijn crowfunding-actie. De crowdfunding-actie voor de aanschaf van een elektrische bakfiets voor de Goudse Regilio Simons (63) verliep succesvol.  

Regilio heeft een lichamelijke beperking. Toch verwijdert hij dagelijks belangeloos het zwerfafval uit de stad. Daarvoor gebruikt Regilio nu nog een bakfiets zonder trapondersteuning. Dat dankbare werk wordt hem echter te zwaar.

De Gouwenaar is volledig arbeidsongeschikt verklaard wegens ernstig slijtage van gewrichten en daar kwam vijf jaar geleden ook nog een TIA overheen. Revalidatie hielp gedeeltelijk. Vanwege versleten enkels, waar hij steeds meer last van heeft, is het voor hem bijna onmogelijk het voertuig goed vooruit te krijgen. Hij zamelt daarom geld in voor de aanschaf van een elektrische bakfiets.

Het streefbedrag was 2500 euro. Dat bedrag is inmiddels ruimschoots behaald. De teller kwam op 2.635 euro te staan. 

regilio simons doneeractie.jpg
 
Lieve mensen,

Mijn naam is Regilio. Ik ben 63 jaar en woonachtig in Gouda. Sinds ik niet meer kan werken ben ik begonnen aan een nieuwe passie: Alle rommel in Gouda opruimen. Dit doe ik elke dag met alle liefde. Door mijn lichamelijke beperkingen wordt het alleen een stuk lastiger om op plekken te komen. Momenteel heb ik een bakfiets, waar ik erg blij mee ben, want zo kan ik al mijn spullen meenemen. Denk aan een bezem, hark, prikker, vuilniszakken etc. Maar dit wordt helaas te zwaar voor mij. Om deze reden wil ik graag een elektrische bakfiets aanschaffen.


Elektrische bakfietsen zijn helaas erg prijzig. Vandaar dat ik deze gofundme heb aangemaakt. Want alle kleine beetjes helpen! Alvast heel erg bedankt!
 
Groetjes,
Regilio

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!