Gemeente Gouda

Schoonmaker Regilio Simons in het zonnetje gezet

De Goudse inwoner Regilio Simons werd deze week in het zonnetje gezet door wethouder Michel Klijmij. Regilio Simons ruimt - vergezeld door hondje Snuffel - veel zwerfvuil op in de stad. Door zijn inzet ziet de stad er veel schoner uit. Als dank kreeg hij een bloemetje en nieuwe materialen.

schoonmaker regiolio en wethouder.jpg

Crowdfunding-actie

Regilio kwam mei dit jaar in het nieuws door zijn crowfunding-actie. De crowdfunding-actie voor de aanschaf van een elektrische bakfiets voor de Goudse Regilio Simons (63) verliep succesvol.  

Regilio heeft een lichamelijke beperking. Toch verwijdert hij dagelijks belangeloos het zwerfafval uit de stad. Daarvoor gebruikt Regilio nu nog een bakfiets zonder trapondersteuning. Dat dankbare werk wordt hem echter te zwaar.

De Gouwenaar is volledig arbeidsongeschikt verklaard wegens ernstig slijtage van gewrichten en daar kwam vijf jaar geleden ook nog een TIA overheen. Revalidatie hielp gedeeltelijk. Vanwege versleten enkels, waar hij steeds meer last van heeft, is het voor hem bijna onmogelijk het voertuig goed vooruit te krijgen. Hij zamelt daarom geld in voor de aanschaf van een elektrische bakfiets.

Het streefbedrag was 2500 euro. Dat bedrag is inmiddels ruimschoots behaald. De teller kwam op 2.635 euro te staan. 

regilio simons doneeractie.jpg
 
Lieve mensen,

Mijn naam is Regilio. Ik ben 63 jaar en woonachtig in Gouda. Sinds ik niet meer kan werken ben ik begonnen aan een nieuwe passie: Alle rommel in Gouda opruimen. Dit doe ik elke dag met alle liefde. Door mijn lichamelijke beperkingen wordt het alleen een stuk lastiger om op plekken te komen. Momenteel heb ik een bakfiets, waar ik erg blij mee ben, want zo kan ik al mijn spullen meenemen. Denk aan een bezem, hark, prikker, vuilniszakken etc. Maar dit wordt helaas te zwaar voor mij. Om deze reden wil ik graag een elektrische bakfiets aanschaffen.


Elektrische bakfietsen zijn helaas erg prijzig. Vandaar dat ik deze gofundme heb aangemaakt. Want alle kleine beetjes helpen! Alvast heel erg bedankt!
 
Groetjes,
Regilio

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.