De Goudse Schouwburg
Advertorial Theater

Schouwburg brengt met #MatchMyStory nieuw jongerenprogramma

De Goudse Schouwburg kondigt met enthousiasme de lancering aan van het #MatchMyStory-programma: een contextprogramma voor jongeren rondom de nieuwe voorstelling Mensen Zoals Jij.

Samenwerking

Eerder dit jaar had de schouwburg al een succesvolle samenwerking met het Rotterdamse gezelschap WAT WE DOEN rond de voorstelling So Far So Good. 

Onderdeel van het contextprogramma is een nagesprek geleid door jongeren die worden gekoppeld aan ouderen in het publiek. Deze unieke interactie tussen generaties bevordert begrip en verbinding.

Voor het contextprogramma zoekt de schouwburg meerdere Goudse jongeren voor vier workshopavonden op maandagen 25 januari, 1, 8 en 15 februari. De avond duren twee uur en naast een goede ervaring is er ook een vergoeding en reiskosten beschikbaar. Voor meer informatie en aanmeldingen, neem contact op met Reinier Postma via r.postma@goudseschouwburg.nl

Verband

Dit project is een initiatief van Theaterdelta Zuid-Holland. Een uniek verband tussen de schouwburgen in Gouda, Dordrecht en Leiden die samen contextprogramma's ontwikkelen rond diverse voorstellingen. 

WAT WE DOEN werkt samen met Theaterdelta Zuid-Holland aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om hen heen. Mensen Zoals Jij staat op donderdag 14 maart 2024 in Gouda en werpt een licht op de stiltes en onuitgesproken onderwerpen binnen een familie.


Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente 14 jun. 2024 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.