De Goudse Schouwburg
Advertorial Actie

Schouwburg en Cinema zamelen geld in voor Fietsen Alle Jaren Gouda

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda doneren jaarlijks het statiegeld van blikjes en kleine plastic flessen aan een goed doel. Vorig jaar werd de opbrengst gedoneerd aan Kinderboerderij de Goudse Hofsteden en dit jaar gaat het bedrag naar Fietsen Alle Jaren Gouda.

Bezoekers van het theater en de bioscoop kunnen hun plastic flesjes in de speciaal daarvoor bestemde  afvalbakken doneren na afloop van de film en bij de schouwburg ze achterlaten op de bar. De cinema en schouwburg leveren deze dan weer in en dat geld wordt apart gezet voor de donatie Ieder jaar wordt er een lokaal goed doel gekozen om het bedrag aan te schenken. 

schouwburg cinema Fietsen Alle Jaren rug.jpg

Fietstocht in een riksja

Stichting Fietsen Alle Jaren is in meer dan vijftig steden actief en combineert herinneringen met het plezier van een stukje fietsen. Vrijwilligers nemen mensen, die door ouderdom of een beperking niet (meer) kunnen fietsen, mee voor een fietstocht in een riksja. Tijdens de fietstocht luisteren en praten ze met elkaar over vroeger, over nu, over alles wat de passagier bezighoudt. Soms zijn woorden overbodig, dan wordt er in stilte genoten. Aanmelden voor een fietstocht kan via: https://fietsenallejaren.nl/

cinema kinderboerderij Rafe Aarents en Sandra Harkes.jpg

Speeltoestel kinderboerderij

Cinema Gouda verzamelde in 2021 en 2022 kleine plastic flessen frisdrank en doneerde de opbrengst aan Kinderboerderij de Goudse Hofsteden. In 2021 en de eerste helft van 2022 is er ruim €5.000,- opgehaald. De kinderboerderij was al langer aan het sparen voor een nieuw speeltoestel, en met deze donatie kunnen ze deze aanschaffen. 

Naast dat De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda met deze actie lokale doelen ondersteunen, bevordert dit ook het hergebruik van plastic flessen en blikjes frisdrank en helpt het om zwerfafval te verminderen.


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.