De Goudse Schouwburg
Advertorial Actie

Schouwburg en Cinema zamelen geld in voor Fietsen Alle Jaren Gouda

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda doneren jaarlijks het statiegeld van blikjes en kleine plastic flessen aan een goed doel. Vorig jaar werd de opbrengst gedoneerd aan Kinderboerderij de Goudse Hofsteden en dit jaar gaat het bedrag naar Fietsen Alle Jaren Gouda.

Bezoekers van het theater en de bioscoop kunnen hun plastic flesjes in de speciaal daarvoor bestemde  afvalbakken doneren na afloop van de film en bij de schouwburg ze achterlaten op de bar. De cinema en schouwburg leveren deze dan weer in en dat geld wordt apart gezet voor de donatie Ieder jaar wordt er een lokaal goed doel gekozen om het bedrag aan te schenken. 

schouwburg cinema Fietsen Alle Jaren rug.jpg

Fietstocht in een riksja

Stichting Fietsen Alle Jaren is in meer dan vijftig steden actief en combineert herinneringen met het plezier van een stukje fietsen. Vrijwilligers nemen mensen, die door ouderdom of een beperking niet (meer) kunnen fietsen, mee voor een fietstocht in een riksja. Tijdens de fietstocht luisteren en praten ze met elkaar over vroeger, over nu, over alles wat de passagier bezighoudt. Soms zijn woorden overbodig, dan wordt er in stilte genoten. Aanmelden voor een fietstocht kan via: https://fietsenallejaren.nl/

cinema kinderboerderij Rafe Aarents en Sandra Harkes.jpg

Speeltoestel kinderboerderij

Cinema Gouda verzamelde in 2021 en 2022 kleine plastic flessen frisdrank en doneerde de opbrengst aan Kinderboerderij de Goudse Hofsteden. In 2021 en de eerste helft van 2022 is er ruim €5.000,- opgehaald. De kinderboerderij was al langer aan het sparen voor een nieuw speeltoestel, en met deze donatie kunnen ze deze aanschaffen. 

Naast dat De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda met deze actie lokale doelen ondersteunen, bevordert dit ook het hergebruik van plastic flessen en blikjes frisdrank en helpt het om zwerfafval te verminderen.


Meer nieuws

Brand vandaag 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht vandaag 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt vandaag 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater vandaag 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.