Advertorial Theater

Schouwburg en fans maken afscheidsboek voor Youp van 't Hek

Maandag 8 en dinsdag 9 januari was het dan echt zover: de aller-allerlaatste shows van Youp van 't Hek in De Goudse Schouwburg! De Goudse Schouwburg en haar publiek namen afscheid van de populaire cabaretier. En daarbij kreeg De Goudse Schouwburg de hulp van de bezoekers.

youp van 't Hek.jpg

Vorig jaar kondigde Van 't Hek tijdens deze voorstelling aan dat hij toch nog een paar keer zou spelen dit seizoen, maar nu is het echt zover: 'De Laatste Ronde'. Zie ook goudseschouwburg.nl/agenda/youp-van-t-hek

Stoppen op zijn zeventigste, na ruim vijftig jaar vele avonden vullend met vermaak en gelach in talloze Vlaams- en Nederlandse theaters. "Wij zijn er trots op dat hij zo vaak Gouda heeft bezocht en gaan deze grootmeester in Cabaret missen. We hebben vele herinneringen aan hem en die zullen jullie ongetwijfeld ook hebben. En die horen wij graag!", aldus Tineke Maas, directeur van De Goudse Schouwburg.

Ter ere van zijn laatste tournee gaf De Goudse Schouwburg Youp van 't Hek een afscheidscadeau mee; een boek vol herinneringen aan al zijn shows in Gouda. "We willen jullie vragen om je herinneringen aan Youp, zijn leukste show, anekdotes, quotes of een boodschap aan Youp achter te laten. Wij zullen dit dan bundelen in een boek en dit Youp cadeau geven als hij hier speelt", zo riep Maas bezoekers op. Vele Youp-liefhebbers werkten mee aan het boek.

Op de frontfoto: In 1990 werd de eerste Goudse schouwburg gesloten voor de bouw van een nieuwe op dezelfde plek. Youp van 't Hek was de laatste artiest die optrad, zie frontfoto. Youp van 't Hek nam als volgt afscheid:

"Ik hoop dat het heel zacht regent / als ik straks het pand verlaat / de hemel die de oude zegent / vlak voor dat hij de pijp uit gaat / ik draai mij nog een keer om / twijfel nog eenmaal op de drempel / omdat ik hier nooit meer kom / ik dank de oude grijze tempel"


Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.