Seal Diouf

Seal Diouf en Orange Lions MU16 beginnen EK in Skopje met verlies

De Orange Lions MU16 zijn begonnen aan het Europees Kampioenschap in de A-divisie. In de Macedonische stad Skopje draaide de leerzame kennismaking met de top van Europa in de jongste leeftijdscategorie vrijdagmiddag uit op een nederlaag. In groep A was Israël met 81-55 te sterk voor de ploeg van bondscoach Burhan Alibegovic. Zaterdag werd verloren van Litouwen.

Even voorstellen

De Orange Lions MU16 bestaan in Skopje uit: Jules Deijkers (Orange Lions Academy), Aiden Benjamin (MBCA), Dwayne Aristode (Joventut Badalona, Spanje), Jairo van den Berg (Orange Basket1 Bassano, Italië), Dapo Kruyswijk (Apollo Amsterdam), Bram ter Weeme (Filou Oostende, België), Thijs Beens (Heroes Den Bosch), Wessel Vankan (Zorg en Zekerheid Leiden), Loek van Zeil (Zorg en Zekerheid Leiden), Wamba Ngouateu (Orange Lions Academy), Seal Diouf (Bouncers) en Efe Postel (AS Monaco). De staf wordt gevormd door hoofdcoach Burhan Alibegović, assistent-coaches Suad Alibegović en Xavier van Lierop, fysiotherapeut Bas Slieker en teammanager Cliff ten Berge.

Kwartstanden wedstrijd Israël

23-6; 25-19; 17-19; 16-11

Game flow

Voor de wereldwijde coronapandemie baarden de Orange Lions MU16 in 2019 opzien met zilver bij het EK in de B-divisie en dus promotie naar het hoogste Europese niveau. In Skopje treft de nieuwe lichting jonge Nederlandse talenten drie jaar later dus louter tegenstanders van kaliber. Israël, de eerste opponent in groep A (Litouwen en Frankrijk zijn de andere twee) maakte dat meteen duidelijk door in het eerste kwart al een 23-6 voorsprong te nemen. Bij rust was het 48-25, maar aan het einde van het derde kwart hadden de jonge Lions een goede fase en die werd nog even doorgetrokken naar het begin van het vierde kwart. Met een knappe 0-11 run kwam Nederland van 65-37 terug tot 65-48 en liet zo toch even de tanden zien.

22 EK MU16 selfie.jpg

Stats don't lie

Basketbal op dit hoge niveau betekent constant verdedigende druk en dat resulteerde voor Nederland in het eerste EK-duel in 25 keer balverlies, waar de Israëliërs 24 punten ui maakten. Israël scoorde 46 punten 'in the paint' en kreeg 38 punten van de bank. De Lions hadden wel een licht reboundoverwicnt (52-50), maar schoten slechts 2 van hun 10 vrije worpen raak.

Topscorers

Israël: Omar Mayer 18 punten (7/13); Ben Avraham Saraf 17 punten (5/15) en 5 assists.
Nederland: Dwayne Aristade 13 punten, 10 rebounds, 5 assists, 10 turnovers en 4/8 driepunters; Bram ter Weeme 11 punten; Seal Diouf 11 punten en 15 rebounds (6 aanvallend).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 08:00

Help de gemeente om mensen te helpen met geldproblemen

De gemeente Gouda helpt inwoners die moeite hebben met rondkomen, betalingsproblemen of schulden hebben. Deze hulp kan van levensbelang zijn, en het moet dus goed werken. Daarom heeft de gemeente jouw hulp nodig! 

Sport en recreatie gisteren 21:00

Bij SportCity hoef je niet te kiezen! Ontdek het zelf tijdens het open weekend

Ga je voor BBB - Buik Billen Benen of voor CDA - Cardio Douchen Afdrogen? Misschien heb je meer met PVV - Poweryoga Voor Vrienden, ben je toe aan D66 - Dag66 zonder spierpijn of heb je zin in CU - Cappuccino Uurtje? Bij SportCity hoef je niet te kiezen! Van spanning tot ontspanning: het kan er allemaal. Ontdek het zelf tijdens het open weekend van SportCity Gouda.

Opinie gisteren 20:00

Communiceren

Er was ergens een klusje te doen. Er moest onkruid getrokken worden in een buurtje. Maar hoe gingen we dat aanpakken?

Opinie gisteren 18:45

Kwaliteit van de Kleiweg heeft impuls nodig

Tijdens de bestuursvergadering van de Samenwerkende Binnenstad Ondernemers Gouda (SBG) op 13 september  hebben we gesproken over de kwaliteit van de Kleiweg. We ontvangen meerdere signalen vanuit de ondernemers en de centrummanager dat de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van deze zeer belangrijke winkelstraat een impuls nodig heeft.