Seal Diouf

Seal Diouf en Orange Lions MU16 beginnen EK in Skopje met verlies

De Orange Lions MU16 zijn begonnen aan het Europees Kampioenschap in de A-divisie. In de Macedonische stad Skopje draaide de leerzame kennismaking met de top van Europa in de jongste leeftijdscategorie vrijdagmiddag uit op een nederlaag. In groep A was Israël met 81-55 te sterk voor de ploeg van bondscoach Burhan Alibegovic. Zaterdag werd verloren van Litouwen.

Even voorstellen

De Orange Lions MU16 bestaan in Skopje uit: Jules Deijkers (Orange Lions Academy), Aiden Benjamin (MBCA), Dwayne Aristode (Joventut Badalona, Spanje), Jairo van den Berg (Orange Basket1 Bassano, Italië), Dapo Kruyswijk (Apollo Amsterdam), Bram ter Weeme (Filou Oostende, België), Thijs Beens (Heroes Den Bosch), Wessel Vankan (Zorg en Zekerheid Leiden), Loek van Zeil (Zorg en Zekerheid Leiden), Wamba Ngouateu (Orange Lions Academy), Seal Diouf (Bouncers) en Efe Postel (AS Monaco). De staf wordt gevormd door hoofdcoach Burhan Alibegović, assistent-coaches Suad Alibegović en Xavier van Lierop, fysiotherapeut Bas Slieker en teammanager Cliff ten Berge.

Kwartstanden wedstrijd Israël

23-6; 25-19; 17-19; 16-11

Game flow

Voor de wereldwijde coronapandemie baarden de Orange Lions MU16 in 2019 opzien met zilver bij het EK in de B-divisie en dus promotie naar het hoogste Europese niveau. In Skopje treft de nieuwe lichting jonge Nederlandse talenten drie jaar later dus louter tegenstanders van kaliber. Israël, de eerste opponent in groep A (Litouwen en Frankrijk zijn de andere twee) maakte dat meteen duidelijk door in het eerste kwart al een 23-6 voorsprong te nemen. Bij rust was het 48-25, maar aan het einde van het derde kwart hadden de jonge Lions een goede fase en die werd nog even doorgetrokken naar het begin van het vierde kwart. Met een knappe 0-11 run kwam Nederland van 65-37 terug tot 65-48 en liet zo toch even de tanden zien.

22 EK MU16 selfie.jpg

Stats don't lie

Basketbal op dit hoge niveau betekent constant verdedigende druk en dat resulteerde voor Nederland in het eerste EK-duel in 25 keer balverlies, waar de Israëliërs 24 punten ui maakten. Israël scoorde 46 punten 'in the paint' en kreeg 38 punten van de bank. De Lions hadden wel een licht reboundoverwicnt (52-50), maar schoten slechts 2 van hun 10 vrije worpen raak.

Topscorers

Israël: Omar Mayer 18 punten (7/13); Ben Avraham Saraf 17 punten (5/15) en 5 assists.
Nederland: Dwayne Aristade 13 punten, 10 rebounds, 5 assists, 10 turnovers en 4/8 driepunters; Bram ter Weeme 11 punten; Seal Diouf 11 punten en 15 rebounds (6 aanvallend).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik

Calamiteiten vandaag 09:00

Politie schrijft zestien boetes uit bij bromfiets controle aan Ronsseweg

Agenten van politie Basisteam Gouda hebben donderdagmorgen aan de Ronsseweg een zogeheten MONO en bromfietscontrole gehouden. MONO rijden, dat is ongestoord, zonder afleiding van je mobiele telefoon, onderweg zijn. Met deze controles wil de politie de kans op ongelukken verkleinen.