Seal Diouf

Seal Diouf en Orange Lions MU16 beginnen EK in Skopje met verlies

De Orange Lions MU16 zijn begonnen aan het Europees Kampioenschap in de A-divisie. In de Macedonische stad Skopje draaide de leerzame kennismaking met de top van Europa in de jongste leeftijdscategorie vrijdagmiddag uit op een nederlaag. In groep A was Israël met 81-55 te sterk voor de ploeg van bondscoach Burhan Alibegovic. Zaterdag werd verloren van Litouwen.

Even voorstellen

De Orange Lions MU16 bestaan in Skopje uit: Jules Deijkers (Orange Lions Academy), Aiden Benjamin (MBCA), Dwayne Aristode (Joventut Badalona, Spanje), Jairo van den Berg (Orange Basket1 Bassano, Italië), Dapo Kruyswijk (Apollo Amsterdam), Bram ter Weeme (Filou Oostende, België), Thijs Beens (Heroes Den Bosch), Wessel Vankan (Zorg en Zekerheid Leiden), Loek van Zeil (Zorg en Zekerheid Leiden), Wamba Ngouateu (Orange Lions Academy), Seal Diouf (Bouncers) en Efe Postel (AS Monaco). De staf wordt gevormd door hoofdcoach Burhan Alibegović, assistent-coaches Suad Alibegović en Xavier van Lierop, fysiotherapeut Bas Slieker en teammanager Cliff ten Berge.

Kwartstanden wedstrijd Israël

23-6; 25-19; 17-19; 16-11

Game flow

Voor de wereldwijde coronapandemie baarden de Orange Lions MU16 in 2019 opzien met zilver bij het EK in de B-divisie en dus promotie naar het hoogste Europese niveau. In Skopje treft de nieuwe lichting jonge Nederlandse talenten drie jaar later dus louter tegenstanders van kaliber. Israël, de eerste opponent in groep A (Litouwen en Frankrijk zijn de andere twee) maakte dat meteen duidelijk door in het eerste kwart al een 23-6 voorsprong te nemen. Bij rust was het 48-25, maar aan het einde van het derde kwart hadden de jonge Lions een goede fase en die werd nog even doorgetrokken naar het begin van het vierde kwart. Met een knappe 0-11 run kwam Nederland van 65-37 terug tot 65-48 en liet zo toch even de tanden zien.

22 EK MU16 selfie.jpg

Stats don't lie

Basketbal op dit hoge niveau betekent constant verdedigende druk en dat resulteerde voor Nederland in het eerste EK-duel in 25 keer balverlies, waar de Israëliërs 24 punten ui maakten. Israël scoorde 46 punten 'in the paint' en kreeg 38 punten van de bank. De Lions hadden wel een licht reboundoverwicnt (52-50), maar schoten slechts 2 van hun 10 vrije worpen raak.

Topscorers

Israël: Omar Mayer 18 punten (7/13); Ben Avraham Saraf 17 punten (5/15) en 5 assists.
Nederland: Dwayne Aristade 13 punten, 10 rebounds, 5 assists, 10 turnovers en 4/8 driepunters; Bram ter Weeme 11 punten; Seal Diouf 11 punten en 15 rebounds (6 aanvallend).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt vandaag 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater vandaag 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. 

Koningsdag vandaag 13:00

De vlag uit met Koningsdag? Wie doet het nog?

Word Koningsdag elk jaar met enthousiasme tegemoet gezien? Volgens een enquête uitgevoerd door het buurtplatform Nextdoor, dat buren met elkaar verbindt, kijkt 29% er écht naar uit, maar is uiteindelijk het merendeel (66%) wel voor het vieren van Koningsdag te porren.

Advertorial Winkels vandaag 12:00

Klant is Koning VIP-avond bij Diertotaal Utopia in Winkelcentrum Bloemendaal

Diertotaal Utopia heeft iets leuks voor je in petto! Op woensdag 24 april in Winkelcentrum Goverwelle en donderdag 25 april in Winkelcentrum Bloemendaal zijn het de Klant is Koning VIP avonden bij Diertotaal Utopia. Met Koninklijke aanbiedingen. Maak kans op leuke prijzen. Een hapje en drankje. En natuurlijk wat lekkers om mee te nemen voor je huisdier.