Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet
Advertorial Onderwijs

Seizoen opening Volksuniversiteit Gouda met burgemeester Pieter Verhoeve

De aftrap van het nieuwe seizoen van de Goudse Volkuniversiteit vond op 5 okober plaats met een heel bijzondere lezing: 'Vrijheid in Gouda toen en nu'. De docent op deze avond was de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve. Dat maakte de openingsavond heel speciaal.

Liesbeth en Henk Groen

Naast de ruim 70 deelnemers waren er ook eregasten aanwezig: Liesbeth en Henk Groen uit Alphen aan den Rijn. Zij stonden aan de wieg van de heroprichting van de Goudse Volksuniversiteit in 2012. We hebben het aan hun inzet te danken dat we nu zo'n mooie Volksuniversiteit hebben met een prachtig aanbod van cursussen, workshops en lezingen. Daarom werden ze deze avond in het zonnetje gezet met bloemen en de uitreiking, door de burgemeester, van de vrijwilligerspenning. Een feestelijk gebeuren.
 
 
Daarna was het woord aan Pieter Verhoeve die de aanwezigen op boeiende wijze meenam op een reis door verleden en heden. Er was volop aandacht voor de Goudse denkers Coornhert en Erasmus want in hun tijd was vrijheid eveneens een zeer belangrijk thema. Ook ging hij in op de beleving van vrijheid in de huidige tijd nu het lijkt of een deel van de bevolking meer tegenover elkaar dan naast elkaar staat. Het was een zeer onderhoudende, laagdrempelige lezing die bij de deelnemers goed in de smaak viel.
 
Na de lezing was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Pieter Verhoeve en werd er nog geanimeerd nagepraat onder het genot van een borrel. Volksuniversiteit Gouda kijkt terug op een mooie start van het seizoen.
 
Heb je nog geen cursus of workshop geboekt neem dan een kijkje op de website van Volksuniversiteit Gouda voor het hele programma. Er is veel variatie in het aanbod. VU Gouda wenst iedereen veel plezier en nieuwe kennis.
 

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.