De Goudse Schouwburg, Wendy van Bree
Advertorial Theater

Seizoensprogramma schouwburg met Gouds randje

De Goudse Schouwburg heeft afgelopen maandag 22 mei het programma van theaterseizoen 2023-2024 gepresenteerd tijdens de feestelijke seizoenspresentatie en het programma staat nu online op de website! 

De Seizoenspresentatie

Directeur Tineke Maas, programmeur Alex Mooren en gast-presentator Mouna Laroussi namen het publiek in vogelvlucht mee door de highlights van komend seizoen, afgewisseld met optredens van The Dashboard Danglers, Mamma Mia!, Het Wim Sonneveld Complex, Teun van den Elzen en Red Limo Quartet. Peter van Rooijen kwam vertellen over Circus Treurdier en Gerda van den Kamp over Panama Pictures en ook eigen projecten Gouden Dans en Express Yourself kwamen langs. 

Veel bekende namen

Dit jaar is het opnieuw gelukt om een mooi programma samen te stellen met veel bekende namen als Lebbis & Jansen, Herman van Veen, Guido Weijers, Philippe Geubels, Daniel Arends, Youp van 't Hek, Claudia de Breij,  Wende, Niels Geusebroek, The Kik en nog heel veel meer. Zie www.goudseschouwburg.nl om het gehele programma te bekijken.

Het seizoen is ook gevuld met veel (nieuwe) eigen producties, zoals 3x30 nieuwe makers, Jazzy Sunday Afternoon, Whisky tasting en nog heel veel meer.

Programma met een Gouds randje

Dat er veel talent is in Gouda is duidelijk te zien in het nieuwe programma van de Goudse Schouwburg. Het nieuwe theaterseizoen heeft een echt Gouds randje. Zo komt zangeres Maaike Ouboter optreden. Ze groeide op in Gouda waar ze de GSG Leo Vroman doorliep. Ook de in Gouda geboren en getogen Mouna Laroussi komt met haar solovoorstelling Waanzien.

De Goudse singer-songwriter Peter van Rooijen en zanger en musicalacteur Jamai komen ook optreden in hun (oude) woonplaats. Ook oud-Jeugdtheaterhuis leerlingen Fabian Claes Jansen en Kiki Schippers en Mirakel Theater-gastdocent Barry Beijer komen langs in het nieuwe seizoen.

De Goudse regisseur Vanja Rukavina van Toneelschuur Producties heeft met zijn voorstelling Superposition ook een plekje in de programmering. 

Brochure

De nieuwe seizoensbrochure valt op de mat tussen nu en 27 mei. Voor iedereen die verder geïnteresseerd is in het nieuwe programma en de brochure niet ontvangt is deze vanaf vrijdag op te halen bij Tickets & Servicebalie aan de Boelekade of bij Cinema Gouda aan de Burgemeester Jamessingel.

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start op zaterdag 3 juni om 11u00, zowel online, telefonisch als aan de kassa op de Boelekade. Voor Vrienden van de Goudse Schouwburg start de kaartverkoop al op woensdag 31 mei 11u00. Zie op de website meer informatie. 


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.