De Goudse Schouwburg, Wendy van Bree
Advertorial Theater

Seizoensprogramma schouwburg met Gouds randje

De Goudse Schouwburg heeft afgelopen maandag 22 mei het programma van theaterseizoen 2023-2024 gepresenteerd tijdens de feestelijke seizoenspresentatie en het programma staat nu online op de website! 

De Seizoenspresentatie

Directeur Tineke Maas, programmeur Alex Mooren en gast-presentator Mouna Laroussi namen het publiek in vogelvlucht mee door de highlights van komend seizoen, afgewisseld met optredens van The Dashboard Danglers, Mamma Mia!, Het Wim Sonneveld Complex, Teun van den Elzen en Red Limo Quartet. Peter van Rooijen kwam vertellen over Circus Treurdier en Gerda van den Kamp over Panama Pictures en ook eigen projecten Gouden Dans en Express Yourself kwamen langs. 

Veel bekende namen

Dit jaar is het opnieuw gelukt om een mooi programma samen te stellen met veel bekende namen als Lebbis & Jansen, Herman van Veen, Guido Weijers, Philippe Geubels, Daniel Arends, Youp van 't Hek, Claudia de Breij,  Wende, Niels Geusebroek, The Kik en nog heel veel meer. Zie www.goudseschouwburg.nl om het gehele programma te bekijken.

Het seizoen is ook gevuld met veel (nieuwe) eigen producties, zoals 3x30 nieuwe makers, Jazzy Sunday Afternoon, Whisky tasting en nog heel veel meer.

Programma met een Gouds randje

Dat er veel talent is in Gouda is duidelijk te zien in het nieuwe programma van de Goudse Schouwburg. Het nieuwe theaterseizoen heeft een echt Gouds randje. Zo komt zangeres Maaike Ouboter optreden. Ze groeide op in Gouda waar ze de GSG Leo Vroman doorliep. Ook de in Gouda geboren en getogen Mouna Laroussi komt met haar solovoorstelling Waanzien.

De Goudse singer-songwriter Peter van Rooijen en zanger en musicalacteur Jamai komen ook optreden in hun (oude) woonplaats. Ook oud-Jeugdtheaterhuis leerlingen Fabian Claes Jansen en Kiki Schippers en Mirakel Theater-gastdocent Barry Beijer komen langs in het nieuwe seizoen.

De Goudse regisseur Vanja Rukavina van Toneelschuur Producties heeft met zijn voorstelling Superposition ook een plekje in de programmering. 

Brochure

De nieuwe seizoensbrochure valt op de mat tussen nu en 27 mei. Voor iedereen die verder geïnteresseerd is in het nieuwe programma en de brochure niet ontvangt is deze vanaf vrijdag op te halen bij Tickets & Servicebalie aan de Boelekade of bij Cinema Gouda aan de Burgemeester Jamessingel.

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start op zaterdag 3 juni om 11u00, zowel online, telefonisch als aan de kassa op de Boelekade. Voor Vrienden van de Goudse Schouwburg start de kaartverkoop al op woensdag 31 mei 11u00. Zie op de website meer informatie. 


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.