Showtje Ongeregeld komt weer bij elkaar

De Goudse improvisatietoneelgroep Showtje Ongeregeld is weer blij om elke week weer met elkaar te spelen. De groep van 16 leden heeft altijd ruimte voor nieuw enthousiastelingen die kennis willen maken met theatersport. Daarom organiseren zij vanavond, woensdag 1 juni een Open Avond op hun vaste trainingsavond en locatie Lumina, aan het Omlooppad 2 in Gouda.  

Improvisatietheater (soms afgekort tot impro) is een theatervorm, waarbij de groep met suggesties vanuit het publiek een korte scene spelen, geheel ter plekke verzonnen. Wie, wat en waar zijn de variabelen waarmee de groep aan de slag gaat. De spelvorm is op televisie bekend via de programma’s als ‘De Lama’s’ en ‘De vloer op’.

showtje ongeregeld shawn kinley.jpg

Ben je nieuwsgierig wat Theatersport inhoudt of ken je het al: dan moet je weten dat Gouda zijn eigen impro-groep heeft. Vanavond kun je lekker kijken of zelfs ook meedoen.

Woensdag 1 juni. Om 19u45 staat de koffie klaar, start om 20u00, eindtijd rond 21u45 en afsluitend een borrel om na te praten.

Gestart vanuit basisschool De Cirkel

Showtje Ongeregeld is zo’n 5 jaar geleden gestart vanuit een aantal ouders van basisschool De Cirkel, die elk jaar een Kerstmusical opvoerden voor de 400 leerlingen. Vanuit dat enthousiasme is de improvisatietoneelgroep gestart. Met Lumina als trainingsruimte, spelen zij elke woensdagavond met elkaar en geven zij met regelmaat voorstellingen en spelen ze impro-wedstrijden tegen andere groepen in het land.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.