Showtje Ongeregeld komt weer bij elkaar

De Goudse improvisatietoneelgroep Showtje Ongeregeld is weer blij om elke week weer met elkaar te spelen. De groep van 16 leden heeft altijd ruimte voor nieuw enthousiastelingen die kennis willen maken met theatersport. Daarom organiseren zij vanavond, woensdag 1 juni een Open Avond op hun vaste trainingsavond en locatie Lumina, aan het Omlooppad 2 in Gouda.  

Improvisatietheater (soms afgekort tot impro) is een theatervorm, waarbij de groep met suggesties vanuit het publiek een korte scene spelen, geheel ter plekke verzonnen. Wie, wat en waar zijn de variabelen waarmee de groep aan de slag gaat. De spelvorm is op televisie bekend via de programma’s als ‘De Lama’s’ en ‘De vloer op’.

showtje ongeregeld shawn kinley.jpg

Ben je nieuwsgierig wat Theatersport inhoudt of ken je het al: dan moet je weten dat Gouda zijn eigen impro-groep heeft. Vanavond kun je lekker kijken of zelfs ook meedoen.

Woensdag 1 juni. Om 19u45 staat de koffie klaar, start om 20u00, eindtijd rond 21u45 en afsluitend een borrel om na te praten.

Gestart vanuit basisschool De Cirkel

Showtje Ongeregeld is zo’n 5 jaar geleden gestart vanuit een aantal ouders van basisschool De Cirkel, die elk jaar een Kerstmusical opvoerden voor de 400 leerlingen. Vanuit dat enthousiasme is de improvisatietoneelgroep gestart. Met Lumina als trainingsruimte, spelen zij elke woensdagavond met elkaar en geven zij met regelmaat voorstellingen en spelen ze impro-wedstrijden tegen andere groepen in het land.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ere wie ere toekomt vandaag 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater vandaag 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. 

Koningsdag vandaag 13:00

De vlag uit met Koningsdag? Wie doet het nog?

Word Koningsdag elk jaar met enthousiasme tegemoet gezien? Volgens een enquête uitgevoerd door het buurtplatform Nextdoor, dat buren met elkaar verbindt, kijkt 29% er écht naar uit, maar is uiteindelijk het merendeel (66%) wel voor het vieren van Koningsdag te porren.

Advertorial Winkels vandaag 12:00

Klant is Koning VIP-avond bij Diertotaal Utopia in Winkelcentrum Bloemendaal

Diertotaal Utopia heeft iets leuks voor je in petto! Op woensdag 24 april in Winkelcentrum Goverwelle en donderdag 25 april in Winkelcentrum Bloemendaal zijn het de Klant is Koning VIP avonden bij Diertotaal Utopia. Met Koninklijke aanbiedingen. Maak kans op leuke prijzen. Een hapje en drankje. En natuurlijk wat lekkers om mee te nemen voor je huisdier.

Gemeente vandaag 10:23

Maak op tijd afspraak voor paspoort, rijbewijs of identiteitskaart

De gemeente Gouda heeft net als andere gemeenten te maken met lange wachttijden voor het aanvragen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. Daarom vraagt de gemeente je om alleen een afspraak te maken als het echt nodig is. Bijvoorbeeld als het document binnen 4 weken verloopt. 

Weer in Gouda vandaag 08:50

Buiig en fris, maar vanaf Koningsdag wordt het warmer

Het weer van donderdag lijkt erg op dat van woensdag. Het is een wisselvallige dag met enkele buien, maar er zijn ook droge perioden met zon. Het blijft nog altijd koud, met een maximumtemperatuur van 10 graden.