Slachtoffer geslagen, getrapt en getapet tijdens vergisontvoering

Het slachtoffer van de vergisontvoering twee jaar geleden in het Noord-Hollandse Cruquius is geslagen, getrapt en getapet tijdens zijn ontvoering. Dat blijkt uit zijn verklaring die de rechter maandag voorlas in de rechtbank op Schiphol. Daar begon maandag de meerdaagse strafzaak waarvan de meeste verdachten in Gouda werden aangehouden.

Verkeerde

De man uit Hoofddorp werd op 5 augustus 2021 in de omgeving van de woonboulevard in Cruquius uit zijn auto getrokken, een bus ingeduwd en meegenomen. De ontvoerders bleken de verkeerde te hebben. Daarom zetten ze het slachtoffer vijf dagen later in een Delftse woonwijk gewond uit een auto.

De man verklaarde tegen de politie dat hij na werktijd plotseling moest remmen voor een BMW. Direct daarna werd hij van achteren aangereden door een rode Mercedes-bus. Het slachtoffer verklaarde dat hij meteen een man met een bivakmuts zag.

"In de bus werd ik getrapt en kreeg ik klappen", las de rechter voor uit de verklaring van de man. "In de bus werd ik getapet. Ik kreeg een vest over mijn hoofd, dat ook vast werd getapet rond mijn nek en armen."

Cocaïneonderschepping

De ontvoering had mogelijk te maken met de onderschepping van 1.899 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen, meldde het Openbaar Ministerie (OM) eerder. Volgens het slachtoffer werd tegen hem geschreeuwd dat hij iets had gestolen dat zij terug wilden. "En dat het om cocaïne ging."

Nadat hij in het busje was gezet, reed het voertuig volgens hem ongeveer een uur met hoge snelheid over rechte wegen. "Op de bestemming reden we in een garage en ging de garagedeur dicht. In de nacht kreeg ik de tape los."

Het slachtoffer heeft een bedrijf in Hoofddorp dat zich bezighoudt met pakketbezorging. Hij zegt dat hij niets te maken heeft met drugs. Het OM denkt ook dat hij niet degene was die de ontvoerders moesten hebben.

Voortvluchtig

Er zijn tien verdachten in de zaak. Hun leeftijden variëren van 24 tot 44 jaar. Een van de verdachten is voortvluchtig. De anderen beroepen zich op hun zwijgrecht.

Zes van hen werden kort na de ontvoering gearresteerd in Gouda, omdat zij zich verdacht gedroegen. Getuigen zagen hen terwijl ze kentekenplaten verwisselden en zwarte kleding uittrokken. Het slachtoffer was toen nog niet vrijgelaten.

De rechtbank Noord-Holland trekt elf dagen uit voor de behandeling van de zaak. Vrijdag worden de eerste strafeisen verwacht.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.