In de middag stijgt het kwik naar 31 tot 34 of zelfs 35 graden in de zuidoostelijke helft van het land. Op de Waddeneilanden en vlak langs de westkust is het iets minder heet.

In de loop van de middag verschijnt sluierbewolking en draait de wind vanuit het westen naar het noordwesten.

's Avonds neemt in het westen de bewolking toe en later in de avond en in de nacht naar vrijdag stijgt de kans op een onweersbui.

Lokaal

Donderdag is opnieuw een tropische dag en schijnt vooral de eerste helft van de dag de zon uitbundig. De tweede helft van de dag schijnt de zon ook nog vaak, maar neemt de bewolking wel geleidelijk toe. Het blijft hoogstwaarschijnlijk de gehele dag droog, in de avond zou er een lokale regenbui of onweersbui kunnen vallen. De maximumtemperatuur ligt in Gouda rond 32 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Vrijdag en in het volgende weekend neemt de kans op een regen- en onweersbui geleidelijk toe. Mogelijk dat vrijdag de temperatuur nog iets hoger uitvalt met maxima tot 33 graden Celsius bij een zwakke zuidoostenwind (windkracht 2 Beaufort). Een aantal weermodellen berekenen ook voor het laatste weekend van augustus nog zeer hoge temperaturen. Met name zaterdag wordt het nog zomers warm met 26 à 27 graden Celsius.

Als bovenstaande verwachting een feit wordt dan kunnen we de 2e hittegolf van augustus noteren.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html