Gouda Bruist

Soep verbindt Gouda

Zevendertig buurten in Gouda deden afgelopen week mee met de actie ‘SOEP op de Stoep, KOM over de drempel’ van Gouda Bruist. Zij ontvingen via de actie een pakket met alle ingrediënten om een grote pan soep te maken voor en met buurtgenoten. Met deze, en verschillende andere acties door het jaar heen, stimuleert Gouda Bruist het contact tussen buren. 

gouda bruist SOEPopdeSTOEP.jpg

Onderling contact

Wat het inhield? Simpel. Samen een soeppakket halen, samen soep maken, samen soep eten en wellicht zelfs samen de afwas doen. Veel buren spreken elkaar niet of nauwelijks en door af en toe iets leuks samen te doen, ontstaat er meer onderling contact. 

Kim uit de Nansenstraat deed ook mee. ‘Het is fijn dat er zo'n initiatief is als Soep op de Stoep, dat stimuleert enorm om samen iets te gaan doen. We hebben dit echt samen gedaan, met jong en oud,’ vertelt ze. Uit de Dercksenstraat kwam bericht van Olga: ‘Samen met een buurvrouw hebben we anderhalf uur staan koken en eind van de middag kwam de buurt samen in mijn voortuin voor een heerlijk soepje. Een geslaagde actie van Gouda Bruist.’

Gouda Bruist Soep op de Stoep Nansenstraat.jpg

Buurtontmoeting

‘Zo’n buurtontmoeting levert meer op dan alleen gezelligheid,’ vertelt Arie Jan van Gouda Bruist. Zijn zoontje bijvoorbeeld speelde de dag erna met een jongetje uit de buurt waar hij nog niet eerder mee speelde. ‘Iedere Gouwenaar kan meedoen met zijn of haar buurt. Dat maakt het zo mooi. We hopen dat steeds meer bewoners uit dezelfde buurt samen meer voor en met elkaar betekenen in deze stad.’

Actie ‘SOEP op de Stoep, KOM over de drempel’ is mede mogelijk gemaakt door door financiële bijdragen van Stichting het Oude Mannenhuys en Goudapot.  

Op de hoogte blijven van nieuwe buurtacties? Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief op goudabruist.nl/aanmelden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 19:33

Spoorstraat voor laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00. 

Voetbal gisteren 19:20

Jodan Boys VR1 verdedigt koppositie tegen Ter Leede VR2

Jodan Boys VR1 speelt zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Ter Leede VR2. Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft Jodan Boys VR1 drie verliespunten minder dan Be Quick VR1, Saestum VR2 en Reiger Boys VR1. De strijd om het kampioenschap ligt nog volledig open en het zullen spannende weken worden.

Advertorial Festival gisteren 19:09

Kom jij ook naar Gouds Bierfestival in Burgerhal Stadhuis?

Gouda Bierstad houdt op zondag 21 april haar tweede bierfestival in de Burgerhal van het Stadhuis. Heb jij al een kaartje? De kaarten kosten € 25,-. Hiervoor krijg je vier muntjes en een Gouda Bierstad proefglas.

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Theater gisteren 18:47

Dit is het programma van De Goudse Schouwburg

Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.