Sint Janskerk
Advertorial Festival

Sopraan, orgel en trompet in Agnietenkapel

Tijdens ⁦‪@de_verwondering⁩ op zaterdag 16 september klinkt er spetterende muziek door ⁦‪@stadsorganist⁩ Gerben Budding met sopraan Nanette Mans en trompettist Sebastiaan Haverkate. Dit keer niet in de Sint-Jan maar in de Agnietenkapel, vanaf 13u00.

Kamermuziekconcert in een winkelpand

Op zaterdag 16 september 13u00 zal er in het kader van De Verwondering een bijzonder kamermuziekconcert plaatsvinden op een zeer uitzonderlijke locatie, de Agnietenkapel. Je kunt genieten van een spetterend programma voor sopraan, orgel en trompet van ongeveer een half uur.

Nanette Mans (sopraan) en Gerben Budding (stadsorganist Gouda) werken sinds 2018 samen als duo. Regelmatig zijn ze te horen in de concertante en liturgische praktijk van de Goudse Sint-Janskerk en geven concerten in binnen- en buitenland. Kenmerkend voor het duo is flexibiliteit en avontuurlijkheid.

Speciaal voor ‘De Verwondering’ werken ze vandaag samen met trompettist Sebastiaan Haverkate. Al eerder waren ze in deze samenstelling in Gouda te horen bij het bezoek van koning Willem Alexander aan de Sint-Jan.

De Verwondering

In het weekend van 14 t/m 16 september barst in de hele binnenstad De Verwondering los, een groots festival vol muziek, beeldende kunst, dans, (straat)theater en onverwachts spektakel in het hart van Gouda. De Verwondering is een direct vervolg op de succesvolle Gouda750 Finale, die gevierd werd in 2022. Het festival komt jaarlijks terug en wordt de opening van het culturele seizoen.

Zie ook https://www.verwondering-gouda.nl/

 


Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.