Spoorbrug bij Gouda wordt deze weken definitief hersteld

Ruim vier jaar geleden kwam een vrachtschip in botsing met de spoorbrug bij Gouda, wat voor flink wat schade zorgde. De spoorbrug werd toen tijdelijk hersteld. Tussen 15 en 31 oktober vinden werkzaamheden plaats om de Lage Gouwespoorbrug definitief te herstellen. Via een livestream brengt ProRail de werkzaamheden twee weken lang in beeld.

In mei 2018 lag het treinverkeer enige tijd plat tussen Alphen aan den Rijn en Gouda doordat een vrachtschip tegen de spoorbrug bij Gouda aanvoer. De schipper had zich verkeken op de hoogte van zijn containers. De brug raakte dermate beschadigd dat gespecialiseerde monteurs metingen moesten verrichten, waardoor het treinverkeer moest worden omgeleid via een andere spoorbrug.

Aangepaste dienstregeling

Uiteindelijk werd de spoorbrug tijdelijk gerepareerd. Nu is het tijd voor een definitieve oplossing, zo laat een woordvoerder van ProRail weten. Daarom vinden tussen zaterdag 15 en maandag 31 oktober oktober werkzaamheden plaats aan de spoorbrug.

Treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Gouda ervaart hierdoor de nodige hinder. Twee dagen rijden er helemaal geen treinen, de andere dagen rijden er minder treinen. Gedurende de hele periode worden bussen ingezet om reizigers van A naar B te vervoeren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.