Sportcity Gouda

Sportcity Gouda maakt zich op voor groots(t)e spinningmarathon

Stichting Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment roepen heel Nederland op om donderdag 23 maart mee te doen en geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Iedereen kan meedoen óf doneren! Door op de spinningfiets te stappen bij SportCity Gouda komen we weer dichter bij het doel: een half miljoen euro bij elkaar fietsen voor onderzoek naar behandelingen op maat voor jongvolwassenen met kanker. Er staat inmiddels meer dan 285.000 euro op de teller. Help jij mee het eindbedrag te bereiken?

Grootste spinningmarathon

De organisaties willen op donderdag 23 maart duizenden mensen op de fiets krijgen om op één van de 27 deelnemende SportCity-clubs 1 of 2 uur te gaan spinnen op de beats van SLAM! Iedereen kan meedoen, ook mensen die geen lid zijn van SportCity. Deelnemers staat een bijzondere ervaring te wachten, een limited edition Spin for Life goodie en een hapje en drankje. Mensen die liever een donatie doen in plaats van mee te spinnen, kunnen gemakkelijk via een Tikkie doneren. 

Aftellen

Live vanuit de SLAM!-studio in Naarden wordt er van 20 tot en met donderdag 23 maart een fiets draaiende gehouden door diverse bekende gasten. Vanaf de SportCity club op de Wibautstraat wordt ook een livestream uitgezonden naar de 26 andere SportCity clubs. SLAM!-DJ Martijn La Grouw geeft op donderdag het spreekwoordelijke wiel over door vanuit Naarden naar Amsterdam te fietsen en opent daarmee officieel de grootste spinningmarathon ooit. Dj’s die hier voor de spinners live gaan draaien zijn onder meer La Fuente, WeDamnz en Michael Amani. Tim Senders, die zelf zijn opa verloor aan kanker, is de host van het event en hij spint ook mee. Andere BN’ers die meedoen, zijn Dennis Warmerdam en Ralf Seuntjens, die het initiatief vanuit hun persoonlijke ervaring met kanker een warm hart toedragen. Het evenement is voor iedereen live te volgen via de radio en te zien op SLAM! TV (via Ziggo kanaal 603 en KPN kanaal 111). 

Vrienden en familie

Deelnemers en bedrijven die meedoen halen donaties op in hun eigen omgeving bij familie, vrienden en collega’s. Deze supporters worden opgeroepen om op 23 maart naar SportCity Gouda te komen om deelnemers aan te moedigen. Met de opgehaalde donaties wordt onderzoek gefinancierd naar behandelmethoden op maat voor jongvolwassenen.

Stefanie van Rootselaar, directeur Fight cancer: “We hopen met onze 27 lokale evenementen, die samen Spin for Life vormen, zoveel mogelijk mensen te inspireren om mee te doen én te doneren. Kanker raakt helaas nog steeds 1 op de 3 Nederlanders, dus onderzoek is van levensbelang. Samen dragen we met Spin for Life bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.” 

Meer informatie over Spin for Life en inschrijven: www.fightcancer.nl/spinforlife
Een donatie doen via een Tikkie: https://tikkie.me/pay/Fightcancer/sjYC6Uaor1V6Mbq8D2T2hN
Meer informatie over het onderzoek: www.fightcancer.nl/event/spin-for-life-2023#onderzoek

Over Fight cancer 

Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ wil Stichting Fight cancer heel Nederland inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. Iedereen kan een bijdrage leveren door een eigen actie te starten, deel te nemen aan een van onze lokale evenementen door het hele land, geld te doneren of vrijwilliger te worden. Met de fondsen die wij werven, financieren wij via KWF Kankerbestrijding wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Dat zorgt voor meer genezing en minder kanker, en is daarom van levensbelang. Samen zetten wij ons in voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Fight cancer heeft de ANBI-status en houdt zich aan de richtlijnen van het CBF. Kijk voor meer informatie over de stichting op www.fightcancer.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.