Peter Noordhoek

Stadsdichter Peter Noordhoek moet toch even wat kwijt

Woensdag maakte de gemeente Gouda bekend dat ze voortijdig stopt met de proef bij de Haastrechtsebrug. De afgelopen dagen is er teveel filevorming ontstaan. Dat besluit zette Stadsdichter Peter Noordhoek aan tot het schrijven van het onderstaande gedicht Wegwerkzaamheden.

De gemeente wilde kijken of één van de rijstroken op de brug en Sportlaan dicht kon. "Fase 3 van de proef bleek teveel gevraagd", zo reageerde wethouder Michel Klijmij. "De dagen dat de proef er was, heeft de proef voldoende informatie opgeleverd voor de evaluatie. De huidige situatie geeft geen mogelijkheid voor extra ruimte voor fietsers. De Veerstalproef zelf loopt nog wel een paar dagen door...."

Daarover wil Stadsdichter Peter Noordhoek toch even wat kwijt. En over alle andere wegwerkzaamheden en sleuven in de straten in de Goudse Binnenstad.

De afgelopen jaren heeft hij regelmatig gezien en meegemaakt hoe straten om de haverklap open lagen, niet zelden tegelijkertijd. Ook ondernemers hebben daar last van gehad, zoals Diny Blom op de Molenwerf. De berichtgeving over de Haastrechtsebrug was de bekende laatste druppel.

Wegwerkzaamheden

Gouda, hoe krijg je het weer voor elkaar?
Zijn we weer de stop-sigaar
Niemand heeft naar het lijkt hier ooit
van afstemmen en coördineren gehoord

Om niets gaat de grond hier open
Om iets verderop nog een ander gat te openen
De kabelboeren gaan hun goddelijke gang
En wat zijn die kabelgaten toch lang

En soms slaagt de gemeente er in
alles zelf in het honderd te laten lopen
terwijl ze op iets fantastisch hopen
Het is vast allemaal goed bedoeld

Maar allemachtig, ga geen onderhoud
met blokkades kruisen zonder stevig plan!

Peter Noordhoek
Stadsdichter van Gouda


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!