Peter Noordhoek

Stadsdichter Peter Noordhoek moet toch even wat kwijt

Woensdag maakte de gemeente Gouda bekend dat ze voortijdig stopt met de proef bij de Haastrechtsebrug. De afgelopen dagen is er teveel filevorming ontstaan. Dat besluit zette Stadsdichter Peter Noordhoek aan tot het schrijven van het onderstaande gedicht Wegwerkzaamheden.

De gemeente wilde kijken of één van de rijstroken op de brug en Sportlaan dicht kon. "Fase 3 van de proef bleek teveel gevraagd", zo reageerde wethouder Michel Klijmij. "De dagen dat de proef er was, heeft de proef voldoende informatie opgeleverd voor de evaluatie. De huidige situatie geeft geen mogelijkheid voor extra ruimte voor fietsers. De Veerstalproef zelf loopt nog wel een paar dagen door...."

Daarover wil Stadsdichter Peter Noordhoek toch even wat kwijt. En over alle andere wegwerkzaamheden en sleuven in de straten in de Goudse Binnenstad.

De afgelopen jaren heeft hij regelmatig gezien en meegemaakt hoe straten om de haverklap open lagen, niet zelden tegelijkertijd. Ook ondernemers hebben daar last van gehad, zoals Diny Blom op de Molenwerf. De berichtgeving over de Haastrechtsebrug was de bekende laatste druppel.

Wegwerkzaamheden

Gouda, hoe krijg je het weer voor elkaar?
Zijn we weer de stop-sigaar
Niemand heeft naar het lijkt hier ooit
van afstemmen en coördineren gehoord

Om niets gaat de grond hier open
Om iets verderop nog een ander gat te openen
De kabelboeren gaan hun goddelijke gang
En wat zijn die kabelgaten toch lang

En soms slaagt de gemeente er in
alles zelf in het honderd te laten lopen
terwijl ze op iets fantastisch hopen
Het is vast allemaal goed bedoeld

Maar allemachtig, ga geen onderhoud
met blokkades kruisen zonder stevig plan!

Peter Noordhoek
Stadsdichter van Gouda


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.