Thierry van Vugt

Stadssleutel van Gouda weer terecht en overhandigd aan Prins Johnny der Marktzotten

De afgelopen weken was de Stadssleutel van Gouda spoorloos verdwenen. Uit de vitrine-kast van Cafeetje Heeeurlijk geslagen en gestolen. Althans, zo ging het verhaal. Zaterdagavond dook de Stadssleutel weer op tijdens Groot Carnaval in De Theaterbakkerij en werd deze door burgemeester Pieter Verhoeve overhandigd aan Prins Johnny der Marktzotten.

carnaval overhandiging stadssleutel burgemeester prins johnny der marktzotten.jpg

Om het carnavalsfeest in Pijpenburg officieel te openen, is er een officiele handeling nodig: de overhandiging van de Stadssleutel van Gouda door de (loco-)burgemeester aan Prins Johnny der Marktzotten. Maar waar is de Stadssleutel van Gouda eigenlijk? Zo vroegen wij ons deze week af.

carnaval stadssleutel vitrine kastje tekst.JPG

Startsein

Met de overdracht en overhandiging van de Stadssleutel van Gouda draagt de (loco)burgemeester het bestuur van de stad een aantal dagen over aan de Goudse Prins Carnaval. Hiermee wordt het startsein gegeven voor het carnavalsfeest in Pijpenburg.

De Stadssleutel van Gouda hangt normaal gesproken in Cafeetje Heeeurlijk. En wel in een gesloten vitrine-kastje aan de wand achterin de zaak. Maar daaruit was de sleutel onlangs weggehaald/gestolen. En daarbij was grof geweld gebruikt. Het glasplaatje in het vitrine-kastje was daarvoor kapot geslagen.

carnaval stadssleutel vitrine kastje klein.JPG

Een grap?

Een grap? Bij Carnavalsvereniging De Marktzotten weten ze van niets. Lizette Oudijk van Cafeetje Heeeurlijk weet ook van niets. "Geen idee schat. Hij is nog niet terug...", zo komt Lizette heeeurlijk uit de hoek.

"Jaaaa hij is terecht. De burgemeester had hem", liet Lizette Oudijk zaterdagavond weten. 

Huh? Hoe dan? Daarop hebben we nog geen antwoord (gekregen)...


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.