Gemeente Gouda

Staking ziekenhuizen, maar niet bij GHZ

De landelijke staking van ziekenhuispersoneel is donderdag om 08u00 begonnen en zal 24 uur duren. Maar het personeel van het Groene Hart Ziekenhuis doet niet mee. "We krijgen de vraag of onze medewerkers meedoen aan de landelijke staking. In ons ziekenhuis is geen actiecomité opgericht. Op dit moment zijn er geen acties bekend. Mocht dit veranderen dan informeren we patiënten die op de stakingsdag een afspraak hebben", aldus een woordvoerder van het Goudse ziekenhuis.

Actiecomité

Er wordt donderdag geen actie gevoerd bij het Groene Hart Ziekenhuis. Bij het Goudse ziekenhuis lukte het de bonden niet om op tijd een actiecomité op poten te zetten. Die actiecomite's zijn er inmiddels wel.

Op 64 locaties van verschillende ziekenhuizen wordt op donderdag 16 maart gewerkt alsof het een zondag is, wat betekent dat in principe alleen spoedeisende hulp doorgaat. Het aantal afdelingen dat meedoet aan de actie verschilt per ziekenhuis, zegt de FNV.

Muurvast

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor ziekenhuispersoneel zitten muurvast. Belangrijk breekpunt is een salarisverhoging van 10% die van de bonden nu al moet ingaan. De werkgevers willen het anders doen: nu 5% salarisverhoging, aan het einde van het jaar nog eens 5% en dan in 2024 uiteindelijk 3%. Ook wordt gestreden voor een andere manier van inroosteren zodat de werkdruk voor het personeel vermindert.

Als de actie van donderdag niet leidt tot een doorbraak in de CAO-onderhandelingen willen de bonden over enkele weken weer een zondagsdienst draaien. De datum van die actie wordt mogelijk donderdag aan het einde van deze actie bekend gemaakt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.