Jodan Boys, Jolanda Lehmann

Stan is the man bij Jodan Boys

Wat een knotsgekke wedstrijd was het zaterdag voor Jodan Boys tegen Woudenberg. Je bent de held van de wedstrijd wanneer je in de extra tijd van de extra tijd, het beslissende doelpunt maakt. Stan Griffioen deed dit!

Na het verlies tegen FC Aalsmeer wilde Jodan Boys zich in eigen huis tegen Woudenberg revancheren. De ploeg van Jeroen Peters kende vorige week juist een opsteker toen in de streekderby met 1-0 van Roda’46 werd gewonnen.

Energie

Het spelplan van Woudenberg werd al snel duidelijk. Woudenberg wilde vanuit een compacte verdediging toeslaan met de lange bal op de aanvallers. Jodan Boys moest zich hier goed tegen wapenen. Jodan Boys speelde in het eerste halfuur te plichtmatig. De energie die nodig was om de Woudenbergse defensie pijn te doen ontbrak. Gelukkig kwam Jodan Boys door één goede aanval over de flanken op een 1-0 voorsprong. Ezra Hoogenboom ging goed door over de rechterkant en gaf de bal panklaar op Rick Wils die de bal bij de tweede paal binnen kon lopen.

Rick Wils blijft scoren. Hier tekent Rick voor de 1-0.

Goede fase

Jodan Boys ging na de goal echt beter spelen. Milan Harteloh was er een keer dichtbij met een volley. Hoogenboom sneed nog een keer goed naar binnen en vuurde een geplaatst schot af. Op het middenveld ging de bal beter van voet naar voet dan in de eerste dertig minuten. Helaas wist Jodan Boys niet meer te scoren in het eerste bedrijf.

Gelijkmaker

Erik van Zoest had zijn mannen op het hart gedrukt om meer over de zijkanten te gaan spelen in de tweede helft. Dan zou de 2-0 zeker vallen. Helaas kwam Jodan Boys niet scherp uit de kleedkamer. In eerste instantie kreeg Jodan Boys al een waarschuwing toen een speler van Woudenberg van dichtbij opeens kon scoren. Gelukkig bleek de inzet niet meer dan een rollertje in de handen van aanvoerder Roy Rondeltap. Vijf minuten later ging het wel mis. Een afgeslagen bal werd niet goed verwerkt. De bal kon opnieuw worden binnengebracht en werd uiteindelijk binnengetikt door Marcel de Groot. Het stond echt op het scorebord 1-1. Totaal onnodig maar het was wel realiteit. Het mag gezegd Woudenberg gooide er wel de beuk in.

Rode kaart

Tien minuten na de gelijkmaker voerde Erik van Zoest een driedubbele wissel toe. Adil Akanioui, Quincy Tavares en Roald Heerkens kwamen in het veld voor Ezra Hoogenboom, Michel Verkaik en Milan Harteloh. Net toen Jodan Boys had gewisseld kwam Woudenberg met tien man te staan. Machello Jonker zou Roy Rondeltap hebben gehinderd bij zijn uittrap. Scheidsrechter Westhoff was resoluut en trok de tweede gele kaart voor de verbouwereerde Jonker. Woudenberg kwam met tien man te staan.

Alles of niets

Nadat Stan Griffioen en Zakaria Kanfaoui ook nog binnen de lijnen waren gekomen voor Edwin Gouw en Fahim Musaui ging Jodan Boys steeds meer alles of niets spelen. Roald Heerkens werd mee naar voren gestuurd. Van de zijkanten werd geprobeerd de ballen in te pompen en dan maar hopen dat de bal een keer goed zou vallen. Woudenberg vocht voor wat het waard was en de meeste mensen zullen ook gedacht hebben dat Woudenberg een punt uit het vuur zou slepen.

Stan is de man

Voor Jodan Boys liep het gelukkig helemaal anders. In minuut vijfennegentig werd de bal nog een keer voorgezet door Dirk Rietveld. Bij de tweede paal kopte Rick Wils de bal terug op Roald Heerkens. Die de bal met zijn hoofd panklaar legde voor de vrijstaande Stan Griffioen. Griffioen controleerde de bal met links en met zijn rechtervoet schoot hij de bal onhoudbaar, voor doelman Daan Schennink, binnen.

Het sportpark ontplofte. Niemand had hier meer rekening mee gehouden. Althans bijna niemand. Reservespelers renden het veld in om het feest met Griffioen mee te vieren. Iedereen was blij dat juist Griffioen dit belangrijke doelpunt maakte. Griffioen is een op en top teamplayer en bewijst steeds meer zijn waarde voor Jodan Boys 1. Door zijn teamgenoten wordt hij al de eigen Mats Wieffer genoemd. Niet alleen zijn kapsel heeft veel weg van de Twent maar ook zijn spel op het middenveld doet denken aan de jongeling van Feyenoord. Na de 2-1 kreeg Jodan Boys nog een grote kans om de 3-1 binnen te schieten op een kolderieke manier ging de bal er niet in. Hierna floot scheidsrechter Westhoff voor het einde van de wedstrijd.

Mooie middag

Na afloop van de wedstrijd druppelde ook de resultaten van de concurrenten binnen. FC Aalsmeer verloren, BFC verloren, Zuidvogels gelijk. Wat is het spannend in de eerste klasse B. Nummer één tot vijf staan op twee verliespunten van elkaar. De komende negen wedstrijden worden razend spannend. Jodan Boys leeft van wedstrijd op wedstrijd en volgende week naar Bussum (BFC). Dat belooft weer een kraker van jewelste te worden. "Doe de boodschappen vrijdagavond of zaterdagmorgen en kom ’s middags naar BFC – Jodan Boys want onze mannen hebben jullie nodig!", zo nodigt Maarten Westerduin een ieder uit.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.