Start bouw Wonen in Gouda: op één na hoogste gebouw van Gouda

Wethouder Jan Kees Oppelaar en kinderwethouder Noor Slingerland hebben afgelopen week de eerste steen gelegd van Wonen in Goud. Dit bouwproject in de Spoorzone bestaat uit twee gebouwen, waarvan één een hoogte heeft van 68 meter. De toren wordt, op de Gouwekerk na, het hoogste gebouw van Gouda.

Wethouder Jan Kees Oppelaar en kinderwethouder Noor Slingerland met plaquette bij woningbouwproject Wonen in Goud

250 appartementen

Wonen in Goud bestaat naast de hoge toren van 20 lagen ook uit een 2e toren van 12 lagen, die samen 250 appartementen tellen. Beide gebouwen worden op de begane grond met elkaar verbonden door gemeenschappelijke ruimtes voor bewoners en een gezamenlijke binnentuin. Er komen 56 koopwoningen, 96 huurwoningen voor verhuurder Woonpartners Midden Holland en 98 huurappartementen voor het BPD Woningfonds.

Indrukwekkende ingang

“Gouda krijgt een prachtige, nieuwe entree met deze iconische torens. Hiermee zetten we een grote stap naar meer woningen, waaronder veel betaalbare huur- en koopwoningen in Gouda. Daar is erg veel behoefte aan, dus ik ben heel blij dat het gelukt is”, sprak wethouder Jan Kees Oppelaar tijdens de feestelijke handeling. Hij bedankte alle betrokken partijen M3 Projectontwikkeling, BPD, Woonpartners MH en Batenburg Bouw & Ontwikkeling. “Er is door alle partners heel veel energie in gestoken. Nu gaat het echt beginnen!”, zei Koppelaar, waarop hij samen kinderwethouder Noor Slingerland de eerste steen legde op de locatie aan de Burgemeester Jamessingel (hoek Nieuwe Gouwe Oostzijde).

Plaquette

In het Huis van de Stad verzamelden de genodigden zich vervolgens om een marmeren plaquette te onthullen die in de muur van de woontoren gemetseld zal worden. Hierop staan de namen van onder meer kinderwethouder Noor Slingerland en wethouder Wonen Jan Kees Oppelaar.

Belangstellenden in het bouwproject kunnen voor meer informatie terecht op de website van Wonen in Goud.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.