Start campagne Orange the World in Gouda

Van 25 november tot en met 10 december is het Orange the World. Tijdens deze campagne wordt in heel de wereld actiegevoerd om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Ook in Gouda besteden we aandacht aan Orange te World. 

In dat kader worden op 25 november Het Oude Stadhuys, de Toren van de Sint Jan, Cultuurhuis Garenspinnerij, de Lichtfabriek, Chocoladefabriek, Cinema Gouda en Poppodium So What oranje aangelicht. Daarom wappert ook vanaf 25 november de Orange the World vlag bij het Huis van de Stad in Gouda, Croda, Lichtpunt Gouda en Museum Gouda.

orange the world vlag geweld vrouwen meisjes.jpg

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld

In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daarvoor aandacht te vragen is door de Verenigde Naties de Orange the Worldcampagne in het leven geroepen. De aftrap van de campagne, waaraan meer dan honderd landen meedoen, is op 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en het slot is op 10 december (internationale dag van de rechten van de mens).

In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. In meer dan 200 gemeenten wordt aandacht aan de campagne besteed door het oranje uitlichten van gebouwen, maar ook door debatten, tentoonstellingen, demonstraties en tal van andere acties. Alle activiteiten zijn bedoeld om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen, om het te voorkomen en bestrijden.

Activiteiten Gouda

25 november

09.15 uur   Vlag hijsen Gouda door wethouder Anna van Popering

11.00 uur   Krijtactie straatintimidaties door jongeren

18.55 uur   Afelmoment oranje aanlichten zeven gebouwen (Markt Gouda)

19.00 uur   Uitzending rondetafelgesprek "Geweld achter de schermen" (RTV Gouwestad)

19.30 uur   Bierviltjesactie horeca door nachtburgemeester Nick en straatadvocaat Sharon

 

28 november

19.30 uur   Gratis workshop zelfverdediging mmv Roy Korving (So What)

20.00 uur   Collegetoer "Wat is er huiselijk aan huiselijk geweld?" mmv Olcay Gulsen en René Haring (Chocoladefabriek)

 

29 november

19.00 uur   Expex en ervaringscafé voor jongeren door Kernkracht (De Speelwinkel)

 

30 november

19.30 uur   Gratis workshop zelfverdediging mmv Roy Korving

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.