Sjaak Witteveen

Start werkzaamheden ophogen Willenskade en Voorwillenseweg

De Goudse bodem bestaat uit zachte veengrond. Daardoor heeft Gouda te maken met een zakkende bodem. De gemeente moet de bodem ophogen. Zo voorkomt de gemeente dat er te veel overlast ontstaat. Delen van de Voorwillenseweg en Willenskade liggen te laag. Een te lage ligging van de weg zorgt voor wateroverlast als het regent. De gemeente gaat de Willenskade en Voorwillenseweg daarom ophogen en is deze week met de werkzaamheden begonnen.

Waar is het?

Het projectgebied bestaat uit de Voorwillenseweg nummer 177 tot en met 203 en de Willenskade. Dit is vanaf de kruising van de Voorwillenseweg met de Goverwellesingel tot de spoorfietstunnel aan het einde van de Willenskade. Onderstaande afbeelding laat het projectgebied zien:

Kaartje van het projectgebied waarop de Voorwillenseweg tussen de Goverwellesingel en Grote Lot en Willenskade tussen het Telemanpad en Grote Lot zijn gemarkeerd.

Wat zijn de werkzaamheden?

De gemeente laat de straat ophogen. Ook past de aannemer het wegdek zo aan, dat het regenwater niet langer wordt afgevoerd naar de stukken grond van de bewoners. De inrichting van de Voorwillenseweg en de Willenskade blijft hetzelfde.

Wat is de planning?

De werkzaamheden vinden plaats van 20 februari tot 15 juni 2023 en worden in verschillende fases gedaan. Op 20 februari start de aannemer Versluys & Zoon B.V. met het inrichten van het bouwterrein. De werkzaamheden beginnen daarna op de Willenskade ter hoogte van de spoorfietstunnel.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als je vragen hebt of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. Je kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.