Sjaak Witteveen

Start werkzaamheden ophogen Willenskade en Voorwillenseweg

De Goudse bodem bestaat uit zachte veengrond. Daardoor heeft Gouda te maken met een zakkende bodem. De gemeente moet de bodem ophogen. Zo voorkomt de gemeente dat er te veel overlast ontstaat. Delen van de Voorwillenseweg en Willenskade liggen te laag. Een te lage ligging van de weg zorgt voor wateroverlast als het regent. De gemeente gaat de Willenskade en Voorwillenseweg daarom ophogen en is deze week met de werkzaamheden begonnen.

Waar is het?

Het projectgebied bestaat uit de Voorwillenseweg nummer 177 tot en met 203 en de Willenskade. Dit is vanaf de kruising van de Voorwillenseweg met de Goverwellesingel tot de spoorfietstunnel aan het einde van de Willenskade. Onderstaande afbeelding laat het projectgebied zien:

Kaartje van het projectgebied waarop de Voorwillenseweg tussen de Goverwellesingel en Grote Lot en Willenskade tussen het Telemanpad en Grote Lot zijn gemarkeerd.

Wat zijn de werkzaamheden?

De gemeente laat de straat ophogen. Ook past de aannemer het wegdek zo aan, dat het regenwater niet langer wordt afgevoerd naar de stukken grond van de bewoners. De inrichting van de Voorwillenseweg en de Willenskade blijft hetzelfde.

Wat is de planning?

De werkzaamheden vinden plaats van 20 februari tot 15 juni 2023 en worden in verschillende fases gedaan. Op 20 februari start de aannemer Versluys & Zoon B.V. met het inrichten van het bouwterrein. De werkzaamheden beginnen daarna op de Willenskade ter hoogte van de spoorfietstunnel.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als je vragen hebt of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. Je kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.