Thierry van Vugt

Steltloper weggehaald en in veiligheid gebracht

Een van de 'steltlopers', de sculpturen van Lies Ketterer (1905-1976) op de Bogen, is in de nacht van zaterdag op zondag weer omver geduwd. Eerder gebeurde dit een week eerder, in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december. Inmiddels is de omver geduwde Steltloper door Van de Wal Incident Management weggetakeld en weggehaald en voor de veiligheid overgebracht naar Berkenwoude.

Klimrek

Kinderen gebruiken de steltlopers wel eens als klimrek. Maar het was voorheen nooit voorgekomen dat er hierbij een omviel. En zeker niet twee keer binnen een week. De gemeente Gouda gaat er derhalve van uit dat de Steltloper door vandalen bewust en met bruut geweld tegen de vlakte en op straat is gegooid.

De steltlopers waren jaren terug doelwit van vandalen. Toen stonden ze nog op de hoek van de  Kleiweg/Turfsingel. 

 

 

Solingen

De sculpturen van Lies Ketterer (1905-1976) zijn in 1972 geschonken door de zusterstad Solingen ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van de stad Gouda.

De sculpturen stonden oorspronkelijk op de Kleiweg/Turfsingel. Wegens vandalisme zijn de sculpturen in 1998 verplaatst naar de Groeneweg nabij het Streekarchief. op 28 mei 2005 heeft de burgemester van Solingen, de heer F. Haug, de sculpturen herplaatst op de Bogen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.