Advertorial Film

Stichting Culturele Verrassingen komt weer met verrassingen

Stichting Culturele Verrassingen van Marcel Kamphuis komt dit weekeinde weer met verrassingen. Samen met Museumhaven Gouda gaat Kamphuis een Drijf-In Bioscoop houden met heel veel live-muziek. En wel op 7, 8 en 9 juni rond het IJsselhuis. 

"Kom je drijven? En daarna doen we het de hele zomer nog maandelijks ietsjes kleiner, maar net zo leuk met Gouda viert de Zomer", aldus Kamphuis ook actief voor De Goudse Schouwburg en Gluren bij de Buren. 

7, 8 en 9 juni: een weekend vol muziek, kinderactiviteiten en Drijf-in bios

Lijkt het jou ook fantastisch om vanuit je bootje of strandstoel buiten naar een film te kijken? Dat kan temidden van de historische schepen in de Museumhaven. In het weekend van 7-8-9 juni 2024 houdt Museumhaven Gouda samen met het IJsselhuis een Drijf-in festival, met als hoogtepunt de Drijf-in bios op 8 juni.

Programma

7 juni
19:30 - 23:00 uur Ierland aan de IJssel - muziek bij het IJsselhuis

8 juni
13:00 - 14:30 uur Clowns in actie - IJsselhuis
14:30 uur kinderfilm Schippers van de Kameleon
na de kinderfilm: kinderactiviteiten - IJsselhuis
16:00 - 20:00 uur muziek - IJsselhuis
20:00 uur comedy-dramafilm Fisherman's Friends

9 juni
14:00 - 19:00 uur Gouda viert de Zomer - IJsselhuis

Meer over Drijf-in bios

Op het plein bij de Bogen, aan het eind van de Raam staat een levensgroot LED-scherm, dus ook met zonnig weer is de film goed te zien. Je kunt gratis met je stoeltje plaatsnemen op het plein zelf. Of je komt (ook gratis) met een bootje naar de haven en je meert af in de kom. Op de kade en bij het IJsselhuis staan foodbars waar je popcorn en drankjes kunt kopen.

Aanmelden en overnachten

Schepen boven de 5 meter moeten zich aanmelden bij de havenmeester (havenmeester@museumhavengouda.nl).

Bezoekers met bootjes onder de vijf meter en degenen die op (strand)stoelen op het plein gaan zitten, hoeven zich niet aan te melden. Ook al proberen we iedereen een plekje te geven en kunnen we allemaal indikken, zorg dat je op tijd bent, want vol is vol.

Wil je je bootje al vrijdag naar de haven varen en laten overnachten t/m zondag? Meld je dan aan bij de havenmeester, dan zorgen we voor een plekje. Dat zal langs een van de schepen zijn, dus het is zo veilig mogelijk. Het blijft wel op eigen risico.

Aanvaren vanuit Reeuwijk in konvooivaart

Scheepjes die vanuit Reeuwijk naar de Drijf-in willen komen, kunnen dit doen in konvooivaart. Meer informatie daarover staat op de website van de gemeente Gouda.

Om op tijd voor de Drijf-in Kids te zijn, neem dan de konvooivaart van uiterlijk 11.40 vanaf Reeuwijks Verlaat (Driewegsluis).
Voor de avondfilm: De laatste konvooivaart is om 17.00 uur. De Guldenbrug zal voor deze konvooivaart een extra opening krijgen. Meld aan de begeleidende brugwachter dat je ook nog door de Guldenbrug wilt om bij de Museumhaven aan te komen. 

Terugvaren op zondag kan ook in konvooivaart.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.