Streekvervoer staakt opnieuw: “Blijven staken tot er akkoord is”

Reis jij via Gouda naar school of werk? Let dan extra op, want het streekvervoer zal woensdag 22 en vrijdag 24 februari opnieuw staken. Hierdoor zullen er minder tot geen bussen rijden.

Volgens de vakbonden is dit het begin van een nieuwe reeks stakingen. “De verwachting is dat het niet blijft bij deze twee dagen.” Nieuwe stakingen zullen minimaal 48 uur van tevoren aankondigt worden.

De staking wordt georganiseerd om een betere cao af te dwingen. Dit omdat werkgevers niet reageerden op een ultimatum van het CNV. Eerder dit jaar werd al gestaakt door leden van de FNV. Ook vorig jaar vonden er stakingsacties plaats. In september en oktober hebben werknemers van het streekvervoer ook al gestaakt, omdat zij het niet eens waren met de werkomstandigheden. “De vakbonden hebben aangegeven dat ze blijven staken totdat er een akkoord is”, laat 9292 weten.

Arriva

Arriva laat weten dat het nog niet zeker is wat de staking voor hun dienstregeling betekent. “We weten op de dag zelf pas hoe groot de stakingsbereidheid is”, begint Arriva. Ze vervolgen: “We kunnen daardoor niet op voorhand zeggen wat de gevolgen voor de dienstregeling zijn.” Ben je van plan met de bus te gaan? Houd de reisplanner dan goed in de gaten.

Streekvervoerder R-net valt onder NS. Dit betekent dat zij niet zullen staken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.