Strips op de Markt

Strips op de Markt presenteert stripalbum Het Gouden Geheim

Strips op de Markt en Eureducation presenteerden woensdagavond het stripalbum Het Gouden Geheim. Het stripalbum is een bijzondere mix van episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal. Burgemeester Pieter Verhoeve kreeg het eerste exemplaar van Het Gouden Geheim van Strips op de Markt Gouda en Eureducation. Dat gebeurde in de Cheese Experience Gouda.

gouda750jaar strips op de markt stripalbum voorpagina het gouden geheim.jpg

Strips op de Markt

Het evenement Strips op de Markt in Gouda, elk jaar op de eerste zondag van mei, staat inmiddels in de agenda van een sterk groeiend legioen van  verzamelaars, liefhebbers, tekenaars en belangenverenigingen uit binnen- en  buitenland. Na twee jaar pandemische afwezigheid gaat de 14e editie op 1 mei door met een record aantal van meer dan 100 kramen!

Gouda 750 jaar

Omdat deze editie plaatsvindt tijdens de vieringen van Gouda750jaar is al in een vroeg stadium het plan ontstaan een speciaal stripalbum te laten maken over de geschiedenis van deze prachtige stad. Dankzij een financiële bijdrage van het Fonds Gouda 750 konden Stichting Strips op de Markt en de Stichting Eureducation dit album realiseren. Deze stichting heeft al ruimschoots haar sporen verdiend met het maken van educatieve en  spannende stripverhalen.

gouda750jaar strips op de markt schets.jpg

Eureducation in de persoon van Jan Kragt heeft vervolgens, na uitgebreid onderzoek, een scenario geschreven en tekenaar Franky Drappier bereid gevonden het verhaal te tekenen. Het resultaat is een bijzondere mix van  episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal.

Historie

De historie van de stad Gouda speelt de hoofdrol in een heus stripalbum dat onlangs is verschenen, in het jaar van het 750-jarig bestaan van de stad!

De initiatiefnemers van dit bijzondere project, Stichting Strips op de Markt Gouda en de Stichting Eureducation tekenden juni 2021 aan de voet van de historische Sint-Janskerk, de overeenkomst, in het bijzijn van de tekenaar, Franky Drappier.

Aanleiding voor het stripalbum is het 750-jarig jubileum van onze mooie stad, en is mede mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds Gouda750jaar . Vele Goudse bezienswaardigheden en lokale beroemdheden uit verleden en heden, zullen aandacht krijgen in het originele verhaal, dat geschreven is door Jan Kragt.

De officiële presentatie van het stripalbum zal plaatsvinden op zondag 1 mei 2022, tijdens het ‘Strips op de Markt’ evenement op de historische Markt in Gouda en is dan tevens te koop.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik

Calamiteiten vandaag 09:00

Politie schrijft zestien boetes uit bij bromfiets controle aan Ronsseweg

Agenten van politie Basisteam Gouda hebben donderdagmorgen aan de Ronsseweg een zogeheten MONO en bromfietscontrole gehouden. MONO rijden, dat is ongestoord, zonder afleiding van je mobiele telefoon, onderweg zijn. Met deze controles wil de politie de kans op ongelukken verkleinen.