Strips op de Markt

Strips op de Markt presenteert stripalbum Het Gouden Geheim

Strips op de Markt en Eureducation presenteerden woensdagavond het stripalbum Het Gouden Geheim. Het stripalbum is een bijzondere mix van episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal. Burgemeester Pieter Verhoeve kreeg het eerste exemplaar van Het Gouden Geheim van Strips op de Markt Gouda en Eureducation. Dat gebeurde in de Cheese Experience Gouda.

gouda750jaar strips op de markt stripalbum voorpagina het gouden geheim.jpg

Strips op de Markt

Het evenement Strips op de Markt in Gouda, elk jaar op de eerste zondag van mei, staat inmiddels in de agenda van een sterk groeiend legioen van  verzamelaars, liefhebbers, tekenaars en belangenverenigingen uit binnen- en  buitenland. Na twee jaar pandemische afwezigheid gaat de 14e editie op 1 mei door met een record aantal van meer dan 100 kramen!

Gouda 750 jaar

Omdat deze editie plaatsvindt tijdens de vieringen van Gouda750jaar is al in een vroeg stadium het plan ontstaan een speciaal stripalbum te laten maken over de geschiedenis van deze prachtige stad. Dankzij een financiële bijdrage van het Fonds Gouda 750 konden Stichting Strips op de Markt en de Stichting Eureducation dit album realiseren. Deze stichting heeft al ruimschoots haar sporen verdiend met het maken van educatieve en  spannende stripverhalen.

gouda750jaar strips op de markt schets.jpg

Eureducation in de persoon van Jan Kragt heeft vervolgens, na uitgebreid onderzoek, een scenario geschreven en tekenaar Franky Drappier bereid gevonden het verhaal te tekenen. Het resultaat is een bijzondere mix van  episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal.

Historie

De historie van de stad Gouda speelt de hoofdrol in een heus stripalbum dat onlangs is verschenen, in het jaar van het 750-jarig bestaan van de stad!

De initiatiefnemers van dit bijzondere project, Stichting Strips op de Markt Gouda en de Stichting Eureducation tekenden juni 2021 aan de voet van de historische Sint-Janskerk, de overeenkomst, in het bijzijn van de tekenaar, Franky Drappier.

Aanleiding voor het stripalbum is het 750-jarig jubileum van onze mooie stad, en is mede mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds Gouda750jaar . Vele Goudse bezienswaardigheden en lokale beroemdheden uit verleden en heden, zullen aandacht krijgen in het originele verhaal, dat geschreven is door Jan Kragt.

De officiële presentatie van het stripalbum zal plaatsvinden op zondag 1 mei 2022, tijdens het ‘Strips op de Markt’ evenement op de historische Markt in Gouda en is dan tevens te koop.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.