Strips op de Markt

Strips op de Markt presenteert stripalbum Het Gouden Geheim

Strips op de Markt en Eureducation presenteerden woensdagavond het stripalbum Het Gouden Geheim. Het stripalbum is een bijzondere mix van episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal. Burgemeester Pieter Verhoeve kreeg het eerste exemplaar van Het Gouden Geheim van Strips op de Markt Gouda en Eureducation. Dat gebeurde in de Cheese Experience Gouda.

gouda750jaar strips op de markt stripalbum voorpagina het gouden geheim.jpg

Strips op de Markt

Het evenement Strips op de Markt in Gouda, elk jaar op de eerste zondag van mei, staat inmiddels in de agenda van een sterk groeiend legioen van  verzamelaars, liefhebbers, tekenaars en belangenverenigingen uit binnen- en  buitenland. Na twee jaar pandemische afwezigheid gaat de 14e editie op 1 mei door met een record aantal van meer dan 100 kramen!

Gouda 750 jaar

Omdat deze editie plaatsvindt tijdens de vieringen van Gouda750jaar is al in een vroeg stadium het plan ontstaan een speciaal stripalbum te laten maken over de geschiedenis van deze prachtige stad. Dankzij een financiële bijdrage van het Fonds Gouda 750 konden Stichting Strips op de Markt en de Stichting Eureducation dit album realiseren. Deze stichting heeft al ruimschoots haar sporen verdiend met het maken van educatieve en  spannende stripverhalen.

gouda750jaar strips op de markt schets.jpg

Eureducation in de persoon van Jan Kragt heeft vervolgens, na uitgebreid onderzoek, een scenario geschreven en tekenaar Franky Drappier bereid gevonden het verhaal te tekenen. Het resultaat is een bijzondere mix van  episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal.

Historie

De historie van de stad Gouda speelt de hoofdrol in een heus stripalbum dat onlangs is verschenen, in het jaar van het 750-jarig bestaan van de stad!

De initiatiefnemers van dit bijzondere project, Stichting Strips op de Markt Gouda en de Stichting Eureducation tekenden juni 2021 aan de voet van de historische Sint-Janskerk, de overeenkomst, in het bijzijn van de tekenaar, Franky Drappier.

Aanleiding voor het stripalbum is het 750-jarig jubileum van onze mooie stad, en is mede mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds Gouda750jaar . Vele Goudse bezienswaardigheden en lokale beroemdheden uit verleden en heden, zullen aandacht krijgen in het originele verhaal, dat geschreven is door Jan Kragt.

De officiële presentatie van het stripalbum zal plaatsvinden op zondag 1 mei 2022, tijdens het ‘Strips op de Markt’ evenement op de historische Markt in Gouda en is dan tevens te koop.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Feest gisteren 18:42

Jodan Boys viert jubileum met tweedaags feest op hoofdveld

Op 1 mei 2024 is het precies 90 jaar geleden dat CVV De Jodan Boys werd opgericht. De Goudse voetbalclub organiseert een jaar lang allerlei activiteiten voor leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Gouda en omgeving. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op woensdagavond 1 mei a.s. met een grootschalig diner in de Gouwekerk. De club blikt echter ook al vooruit naar vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024. Dan verandert het hoofdveld in een open lucht feestlocatie.

Weer in Gouda gisteren 16:42

Hoe komt een weerbericht tot stand? Huub Mizee vertelt het je

Huub Mizee is al vele jaren bekend als weerman bij Radio- en TV West. Hij komt vrijdagavond 19 april bij Weerclub Gouda vertellen wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een weerbericht. De publieksavond met de lezing Hoe komt een weerbericht tot stand? is bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en begint om 20u00.

Verkeer en vervoer gisteren 16:28

Spoorstraat laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00.