Strips op de Markt

Strips op de Markt presenteert stripalbum Het Gouden Geheim

Strips op de Markt en Eureducation presenteerden woensdagavond het stripalbum Het Gouden Geheim. Het stripalbum is een bijzondere mix van episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal. Burgemeester Pieter Verhoeve kreeg het eerste exemplaar van Het Gouden Geheim van Strips op de Markt Gouda en Eureducation. Dat gebeurde in de Cheese Experience Gouda.

gouda750jaar strips op de markt stripalbum voorpagina het gouden geheim.jpg

Strips op de Markt

Het evenement Strips op de Markt in Gouda, elk jaar op de eerste zondag van mei, staat inmiddels in de agenda van een sterk groeiend legioen van  verzamelaars, liefhebbers, tekenaars en belangenverenigingen uit binnen- en  buitenland. Na twee jaar pandemische afwezigheid gaat de 14e editie op 1 mei door met een record aantal van meer dan 100 kramen!

Gouda 750 jaar

Omdat deze editie plaatsvindt tijdens de vieringen van Gouda750jaar is al in een vroeg stadium het plan ontstaan een speciaal stripalbum te laten maken over de geschiedenis van deze prachtige stad. Dankzij een financiële bijdrage van het Fonds Gouda 750 konden Stichting Strips op de Markt en de Stichting Eureducation dit album realiseren. Deze stichting heeft al ruimschoots haar sporen verdiend met het maken van educatieve en  spannende stripverhalen.

gouda750jaar strips op de markt schets.jpg

Eureducation in de persoon van Jan Kragt heeft vervolgens, na uitgebreid onderzoek, een scenario geschreven en tekenaar Franky Drappier bereid gevonden het verhaal te tekenen. Het resultaat is een bijzondere mix van  episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal.

Historie

De historie van de stad Gouda speelt de hoofdrol in een heus stripalbum dat onlangs is verschenen, in het jaar van het 750-jarig bestaan van de stad!

De initiatiefnemers van dit bijzondere project, Stichting Strips op de Markt Gouda en de Stichting Eureducation tekenden juni 2021 aan de voet van de historische Sint-Janskerk, de overeenkomst, in het bijzijn van de tekenaar, Franky Drappier.

Aanleiding voor het stripalbum is het 750-jarig jubileum van onze mooie stad, en is mede mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds Gouda750jaar . Vele Goudse bezienswaardigheden en lokale beroemdheden uit verleden en heden, zullen aandacht krijgen in het originele verhaal, dat geschreven is door Jan Kragt.

De officiële presentatie van het stripalbum zal plaatsvinden op zondag 1 mei 2022, tijdens het ‘Strips op de Markt’ evenement op de historische Markt in Gouda en is dan tevens te koop.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.