Strips op de Markt

Strips op de Markt presenteert stripalbum Het Gouden Geheim

Strips op de Markt en Eureducation presenteerden woensdagavond het stripalbum Het Gouden Geheim. Het stripalbum is een bijzondere mix van episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal. Burgemeester Pieter Verhoeve kreeg het eerste exemplaar van Het Gouden Geheim van Strips op de Markt Gouda en Eureducation. Dat gebeurde in de Cheese Experience Gouda.

gouda750jaar strips op de markt stripalbum voorpagina het gouden geheim.jpg

Strips op de Markt

Het evenement Strips op de Markt in Gouda, elk jaar op de eerste zondag van mei, staat inmiddels in de agenda van een sterk groeiend legioen van  verzamelaars, liefhebbers, tekenaars en belangenverenigingen uit binnen- en  buitenland. Na twee jaar pandemische afwezigheid gaat de 14e editie op 1 mei door met een record aantal van meer dan 100 kramen!

Gouda 750 jaar

Omdat deze editie plaatsvindt tijdens de vieringen van Gouda750jaar is al in een vroeg stadium het plan ontstaan een speciaal stripalbum te laten maken over de geschiedenis van deze prachtige stad. Dankzij een financiële bijdrage van het Fonds Gouda 750 konden Stichting Strips op de Markt en de Stichting Eureducation dit album realiseren. Deze stichting heeft al ruimschoots haar sporen verdiend met het maken van educatieve en  spannende stripverhalen.

gouda750jaar strips op de markt schets.jpg

Eureducation in de persoon van Jan Kragt heeft vervolgens, na uitgebreid onderzoek, een scenario geschreven en tekenaar Franky Drappier bereid gevonden het verhaal te tekenen. Het resultaat is een bijzondere mix van  episodes uit de Goudse geschiedenis verweven in een spannend hedendaags verhaal.

Historie

De historie van de stad Gouda speelt de hoofdrol in een heus stripalbum dat onlangs is verschenen, in het jaar van het 750-jarig bestaan van de stad!

De initiatiefnemers van dit bijzondere project, Stichting Strips op de Markt Gouda en de Stichting Eureducation tekenden juni 2021 aan de voet van de historische Sint-Janskerk, de overeenkomst, in het bijzijn van de tekenaar, Franky Drappier.

Aanleiding voor het stripalbum is het 750-jarig jubileum van onze mooie stad, en is mede mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds Gouda750jaar . Vele Goudse bezienswaardigheden en lokale beroemdheden uit verleden en heden, zullen aandacht krijgen in het originele verhaal, dat geschreven is door Jan Kragt.

De officiële presentatie van het stripalbum zal plaatsvinden op zondag 1 mei 2022, tijdens het ‘Strips op de Markt’ evenement op de historische Markt in Gouda en is dan tevens te koop.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 12:01

Feestelijke opening nieuw gebouw De Startbaan en Bloemendaal

Het nieuwe gebouw van school voor speciaal onderwijs De Startbaan (voorheen De Ark, Stichting Klasse) en kinderdagcentrum Bloemendaal (Gemiva) is maandagmorgen feestelijke geopend. De Goudse wethouders Thierry van Vugt en Corine Dijkstra verrichtten de openingshandeling van het gebouw aan de Clematislaan 2 in Gouda. Dat deden ze samen met enkele kinderen van Bloemendaal en De Startbaan.

Evenementen vandaag 11:44

Gezelligste rommelmarkt van Gouda is terug op Tweede Pinksterdag

Elk jaar op tweede Pinksterdag wordt de gezelligste rommelmarkt van Gouda gehouden, de IJsselmarkt en Josephmarkt! Ieder jaar is het gezellig druk met honderden bezoekers die aangetrokken worden door de gezellige sfeer, verkoop van oude en nieuwe spullen, zelfgemaakt creaties en lekkernijen. Iedereen is welkom op maandag 6 juni van 8u00 tot 16u00.

Economie vandaag 10:37

Nico Voogt stopt als voorzitter van Gouda Onderneemt!

Ondernemersplatform Gouda Onderneemt! zoekt een nieuwe voorzitter die de rol van Nico Voogt kan overnemen. Na drie termijnen van drie jaar voorzitter te zijn geweest vindt Voogt het tijd voor een opvolger. Voogt neemt dinsdag 24 mei in De Goudse Schouwburg afscheid tijdens een XL bijeenkomst van Gouda Onderneemt!

Sport vandaag 09:39

Schrijf je club nu in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Vanaf maandag 16 mei kunnen clubs door heel Nederland zich weer inschrijven om mee te doen aan de stemcampagne. Dit kan tot en met 14 juni. Daarna krijgen Rabobank leden de kans om te stemmen op hun favoriete club.

Sport vandaag 09:26

Nacompetitie voor DONK en RVC

Dankzij een betrekkelijk eenvoudige zege tegen een gehavend RVC gaat DONK straks definitief in de nacompetitie spelen om promotie naar de eerste klasse. Als gevolg van de nederlaag is de minimale kans die RVC had om aan de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontsnappen verkeken.