Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Studenten Content Creator mboRijnland werken samen met World Press Photo Exhibition Gouda

Studenten Content Creator van mboRijnland zitten in een bijzondere projectweek. Deze week werken ze samen met World Press Photo Exhibition Gouda. 

Unieke kans

World Press Photo Exhibition Gouda verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen, de studenten verbinden hun wereld door zelf een foto te maken aan de hand van thema’s van World Press Photo. Deze samenwerking is voor de content creator studenten een unieke kans om kennis te maken en zelf aan de slag te gaan in de wereld van journalistieke fotografie.

Studenten in het Experience Center in Gouda

Maandag 6 november begon de projectweek met een online gastles van World Press-winnaar in de categorie beste open format-productie in de regio Europa, fotograaf César Dezfuli. Hij brengt sinds 2016 de Europese migrantencrisis in beeld. In zijn fotoproject Passengers laat hij zien hoe de migranten hun weg proberen te vinden in Europa en filmde zijn interviews met hen.

Studenten in gesprek met César Dezfuli

Indrukwekkend

Na een indrukwekkende presentatie van zijn project mochten studenten vragen stellen. Ze wilden onder meer weten wat zijn motivatie was om dit project te maken en wat hij heeft geleerd van zijn ervaringen als fotograaf van dit project. Daarna hebben de studenten zich verdiept in de thema’s van World Press Photo.

Deze week leren studenten onder meer de waarde van journalistieke fotografie en het belang van verhalen vertellen. Verder in de week volgen de studenten workshops, onder andere van fotograaf Rob Dulleman, en kiezen zij een thema waarin zij zelf foto’s gaan maken. De thema’s waaruit de studenten kunnen kiezen zijn: Jeugd en identiteit, Klimaat en Democratie en rechtsstaat.
De foto’s van de 9 winnaars in de categorieën Overall winnaar, Runner-up, Honorable mention komen eind november op de World Press Photo Exhibition te hangen in de Chocoladefabriek in Gouda. Een geweldige eer voor de studenten.
 
De opening van World Press Photo Exhibition Gouda is op zaterdag 25 november. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 25 november t/m 17 december.
 
World Press Photo Chocoladefabriek.jpeg

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.