De Goudse Schouwburg, Sandra Zeilstra
Advertorial Theater

Succesvolle première van Express Yourself krijgt vervolg

Gouda beleefde zondagmiddag de spectaculaire première van Express Yourself, een ontroerende en verrassende voorstelling die het buitengewone talent van onze stad in de schijnwerpers zette. In een unieke samenwerking tussen De Goudse Schouwburg en het lokale gro-up, kwamen ongeveer 25 jongeren in de leeftijd van 14 t/m 22 jaar de afgelopen 8 weken samen om zichzelf te uiten, hun eigen verhaal te vertellen en zowel individueel als in groepsverband te groeien. 

schouwburg express yourself.jpg

Urban disciplines

De voorstelling, onder leiding van diverse coaches binnen verschillende urban disciplines, bracht niet alleen de creativiteit van de jongeren tot leven, maar illustreerde ook de kracht van gemeenschapszin en samenwerking. Het indrukwekkende proces en het eindresultaat verdienen dan ook vol trots de aandacht.

Adelina Monteiro, dansschool eigenaar van Dancing Colours, is één van de personen die vanaf het begin betrokken is bij het project: "Mijn dank is groot. Bedankt voor alle positieve energie. Hoe mooi is het in de tijd dat we nu leven, dat je je verhaal kunt uiten op een podium, voor zo veel publiek. Iedereen heeft het voor elkaar en we hebben zelfs in de Kerstvakantie doorgewerkt. Ik ben super trots op alle jongeren."

Tweede voorstelling

Vanwege het overweldigende succes krijgt Express Yourself een tweede voorstelling tijdens het Nationaal Theaterweekend. Op zondag 28 januari wordt de voorstelling nog één keer opgevoerd, waarbij het publiek opnieuw de gelegenheid krijgt om te genieten van dit unieke staaltje lokaal talent.

Express Yourself is een gezamenlijk initiatief van De Goudse Schouwburg en gro-up, mede mogelijk 
gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Gouda.


Meer nieuws

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Mobiele Milieustraat komt volgende week naar je toe

Bij de Mobiele Milieustraat kun je gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. Bijvoorbeeld: hout, puin, elektra, kunststof, metalen, KCA en papier. Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig.

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.