Raymond Aarsman
Advertorial Ontmoetingsplaats

Super Cool Kidsfeest – De groene editie

Woensdagmiddag 31 mei vindt voor de vierde keer het Super Cool Kidsfeest plaats op de Markt in Gouda. Het gratis kinderfeest is een cadeautje van het kindercollege voor alle kinderen in Gouda. Tussen 14u00 tot 17u00 zijn er allerlei verschillende, sportieve, educatieve, feestelijke, duurzame, milieuvriendelijke en groene activiteiten te doen.

Om 14u30 wordt het feest officieel geopend door burgemeester Pieter Verhoeve met medewerking van kinderburgemeester Rosalina en de kinderwethouders Rick, Anne, Timo en Milou, wethouder Michiel Bunnik en wethouder Anna van Popering-Kalkman.

Activiteiten verdeeld over zes pleinen
De Markt van Gouda is deze middag verdeeld in 6 pleindelen. Op elk plein zijn doorlopend verschillende activiteiten te doen.

Het Hoofdplein
Dit plein is tot stand gekomen met wensen van kinderburgemeester Rosalina. Hier is om 14u30 de officiële opening. Verder kan je hier zingen, dansen of muziek maken. Je kan je laten schminken en er is een selfiewand.

Het Beweegplein
Kinderwethouder Rick heeft samen met Sportpunt Gouda dit plein vorm gegeven. Naast diverse sporten en spellen zijn er activiteiten van Gouda Goed Bezig. Ook staat er een stormbaan van defensie en je kan er je eigen smoothie maken met de smoothiefiets.

Het Voel-je-goed-plein
Hier kan je onder meer dansen in de Silent disco, de hoogste toren bouwen en een complimentenslinger maken. Er zijn spel-aan-huis- en spel-om-de-hoek-activiteiten. Er is een boekfiets en een chillplek. Dat was de wens van kinderwethouder Timo.

Het Cultuurplein
Kinderwethouder cultuur Milou wilde graag een kinderkleding ruilbeurs. Deze is binnen in de Burgerhal. Buiten kan je je eigen T-shirt pimpen, je eigen kleding ontwerpen of een eigen masker maken en er is een selfiewand met verkleedkleren.

Het Natuurplein
Kinderwethouder Anne vindt bijen belangrijk. Daarom zijn er op het Natuurplein ook allerlei bijenactiviteiten. Je kan er blije-bijen-ballen maken, er zijn bijenknutselactiviteiten en er is een imker die van alles vertelt over bijen.

Het Techniekplein
Samen met Romy is het techniekplein tot stand gekomen. Hier worden diverse workshops gegeven door het Techniekproject Gouda, je leert er over recyclen van Pet naar pret en er zijn robots van de Techniekwerkplaats Gouda.

Bij het feest hoort een traktatie
Na de officiële opening om 14u30, trakteert het kindercollege op een heerlijke échte Goudse stroopwafel.
De stroopwafels worden beschikbaar gesteld door Berg's Bakery, Kamphuisen siroopwafels, Markus & Markus Stroopwafels, Stroopwafelbakkerij Markus en Punselie.

Rookvrij
Net als voorgaande edities is de Markt ook dit jaar op verzoek van het kindercollege de hele middag een Rookvrije-zone.

Super-Cool-Goede-Doel
Een feest is leuk, maar het kindercollege wil ook graag iets doen voor een goed doel. Dit jaar gaat de steun naar kinderen die moeten opgroeien in armoede. Deze kinderen krijgen zelden iets extra's en het kindercollege wil ze graag blij maken met een zomerse verrassing. Tijdens het Super Cool Kidsfeest wordt hiervoor geld ingezameld. Alle activiteiten zijn gratis, en een donatie is geheel vrijblijvend. Van het ingezamelde geld maakt het kindercollege zomerse verassingspakketjes die via de Voedselbank Gouda bij de kinderen terecht komen.

Zonder steun geen Super Cool Kidsfeest
Het Super Cool Kidsfeest is georganiseerd door Brede School Gouda in samenwerking met Bibliotheek Gouda, Boekfiets Gouda, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Defensie, EHBO Gouda, Grand Canyon, gemeente Gouda, Goudse Schouwburg, IVN, Jeugdtheaterhuis, Kinderboerderij de Goudse Hofsteden, Kindercollege Gouda, Mirakel Musicaltheater, Museum Gouda, ODMH/Zwanebloem, Spel aan Huis, Spel om de Hoek, SPORT.GOUDA, Stadhuis Gouda, TechniekPunt Gouda, Techniekproject Gouda, Van Pet naar Pret, voedselbank Gouda, VoorleesExpress, e.a.

Het Super Cool Kidsfeest wordt mede mogelijk gemaakt door GoudaPot, SBG, Jac Bezemer Stichting en het Ondernemersfonds Gouda.


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.