Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Supermarkten zijn eerder dicht vanwege wedstrijd Oranje

Nog snel boodschappen doen? Supermarkten zijn eerder dicht vanwege wedstrijd Oranje. Veel vakkenvullers, caissières en filiaalhouders hoeven derhalve geen seconde van de EK halve finale te missen.

oranje supermarkt hempie plus.jpeg

Samen voetbal kijken

Zo krijgt het personeel de mogelijkheid om op tijd thuis te zijn en de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Engeland te kijken, die om 21u00 begint. 'Samen werken is ook samen voetbal kijken', schrijft supermarktketen Hoogvliet op Instagram. Daarom sluiten de deuren van de supermarkten om 20u30. Bij de filialen hangen bordjes die klanten waarschuwen voor deze vervroegde sluiting.

'Op tijd thuis zijn'

De ruim 125 vestigingen van Dirk gaan ook uiterlijk om 20u30 dicht. Normaal gesproken blijven veel van die filialen tot 22u00. 'Zo kan iedereen op tijd thuis zijn voor de wedstrijd', zegt een woordvoerster van Dirk. Ook de filialen van DekaMarkt en Lidl stoppen eerder. Bij Lidl gaan de winkels om 20u00 dicht. 'We willen iedereen de gelegenheid geven om met vrienden en familie deze unieke gebeurtenis mee te maken', zegt een woordvoerster van Lidl.

Bij PLUS, met vierhonderd filialen, waarvan drie in Gouda, bepalen de zelfstandige ondernemers zelf of ze eerder sluiten. Een woordvoerster van de keten verwacht wel dat veel winkels dit doen. Bij Plus Paul Schipper (zie frontfoto) is dat het geval.

Bij Aldi is de reguliere sluitingstijd 20u00, de keten gaat daarom niet nog eerder dicht.

jumbo voordij oranje spullen.jpg

De filialen van Jumbo gaan niet eerder dicht, maar op dezelfde tijd als normaal. 

Albert Heijn houdt reguliere tijden aan

Albert Heijn blijft wel gewoon open volgens de reguliere tijden. 'We verwachten dat heel veel klanten de halve finale zullen gaan kijken en hier passen we de bezetting van onze winkels op aan. Zo zorgen we er samen voor dat zo veel mogelijk collega's die dat graag willen de wedstrijd kunnen zien', vertelt een woordvoerder van Albert Heijn. 'De collega's die niet van voetbal houden en liever werken staan klaar voor klanten die na 21u00 boodschappen komen doen', zegt een woordvoerder van Albert Heijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.