Swim to Fight Cancer zwemt geld bij elkaar voor kankeronderzoek

Deelnemers van Swim to Fight Cancer Gouda springen op zondagmiddag 2 juli de Museumhaven in. Zij zwemmen die dag om geld op te halen voor kankeronderzoek. Het bijzondere evenement is een vervolg op de Singel Swim Gouda. Inmiddels zijn de inschrijvingen geopend en druppelen de eerste donaties binnen!  

andy koolmees.jpg

Ik Geef Gouda Door

Het doel van Swim to Fight Cancer Gouda is om met een sportieve swim gevolgd door een gezellige pasta party zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Er is een Kids Swim van 250 meter, Ik Geef Gouda Door 751 meter en een 2000 meter voor de fanatiekelingen.

Unieke kans

Deelnemers zwemmen langs de oude kaarsenfabriek, oude kaaspakhuizen, de Lichtfabriek, de Kleischuur, de Garenspinnerij, molen de Roode Leeuw en onder eeuwenoude bruggen door. Normaliter mag er niet in de Museumhaven gezwommen worden, maar voor dit evenement is een uitzondering gemaakt. Een unieke kans!

Stichting Fight Cancer

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight Cancer, dat in 2014 ontstaan is door een aantal  enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt.

Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke 
motivatie om het water in te springen. 

Eén van de allereerste deelnemers is Piera. Al voordat de inschrijving opende, gaf zij aan mee te willen doen. “Zwemmen is voor mij een vorm van ontspannen, omdat ik tijdens het zwemmen aan niks anders kan denken. Ik heb niet een speciaal iemand waar ik tijdens Swim to Fight Gouda voor wil zwemmen, maar wanneer we samen  een mooi bedrag bij elkaar zwemmen, iedereen de finish haalt en we een leuke dag hebben, is het voor mij geslaagd.”

Bijzonder evenement

Swim to Fight Cancer Gouda belooft een bijzonder evenement te worden. Zwemmen in een verrassend decor, met een sterke boodschap en daarmee maximale aandacht genereren voor de missie: een wereld realiseren waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Deelnemers krijgen een platform om hun gevoel van onmacht om te zetten in positiviteit en kracht. 

Zie voor meer informatie Swim to Fight Cancer | Gouda


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.