Museum Gouda

Symposium rond expo Beleef het Wonder van Gouda

Op donderdag 8 september vindt er een bijzonder symposium plaats rond de tentoonstelling 'Beleef het Wonder van Gouda'. Diverse sprekers belichten de achtergrond en thematiek van de tentoonstelling vanuit verschillende perspectieven. Ook is er gelegenheid zelf een kijkje te nemen bij de zestiende-eeuwse kunstschatten in de Sint-Janskerk en Museum Gouda.

 

Programma

09:30 inloop/registratie met thee/koffie

10:00 Welkom Ingmar Reesing, conservator Museum Gouda

10:10 Merlijn Hurx en Bianca van den Berg: Prefab perfectie in de polder: de bouw van de grote stadskerken in Holland

11:00 Paul Abels: Wonder of nachtmerrie? De Sint-Jan na 1572

11:40 Wendy Wauters: De beroering van de religieuze ruimte. De belevingswereld van kerkgangers in de Antwerpse O.L.V.-kerk (ca. 1450-1566)

Lunch en bezoek tentoonstelling

14:30 Koen Goudriaan [voorgedragen door Ingmar Reesing]: Sint-Jozef, Michiel Claesz en de timmerlui van Gouda 15:10 Xander van Eck: De katholieke glazen van de Sint-Janskerk [voorlopige titel]

16:00 borrel

Praktische informatie

Het symposium vindt plaats in de Sint-Janskerk. Entree is onder de toren, Achter de Kerk 2 in Gouda.

Het symposium kost 25,- inclusief koffie, thee, lunch en borrel.

Aanmelden kan via onderstaande link.

Parkeren kan het beste op parkeerterrein Klein Amerika.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik

Calamiteiten vandaag 09:00

Politie schrijft zestien boetes uit bij bromfiets controle aan Ronsseweg

Agenten van politie Basisteam Gouda hebben donderdagmorgen aan de Ronsseweg een zogeheten MONO en bromfietscontrole gehouden. MONO rijden, dat is ongestoord, zonder afleiding van je mobiele telefoon, onderweg zijn. Met deze controles wil de politie de kans op ongelukken verkleinen.