Rabobank Hollandse IJssel
Advertorial ICT en technologie

Taalhuis en Rabobank starten DigiMaatje: samen digitaal op weg

Internetbankieren lastig? Hoe werkt de bank-app op de smartphone eigenlijk? Digitaal betalen als je een bloemetje bestelt? Het leven wordt steeds digitaler. Op 1 maart 2023 starten de DigiMaatjes: een samenwerking tussen Rabobank Hollandse IJssel en het Taalhuis Gouda. Samen willen ze de mensen in Gouda digitaal vaardig(er) maken. 

rabobank taalhuis Initiatiefnemers DigiMaatjes.jpg

DigiMaatjes, wat zijn dat?

DigiMaatjes zijn medewerkers van de Rabobank die vrijwillig klaarstaan voor mensen die online beter hun weg willen leren vinden. De mensen worden op afspraak een aantal keren persoonlijk begeleid. Zij krijgen zo in een veilige, vertrouwde omgeving de mogelijkheid om te oefenen met bijvoorbeeld digitale bankzaken.

Hoe werkt het?

Een DigiMaatje helpt mensen persoonlijk op weg. De een-op-een-hulp wordt gedurende een afgesproken periode een keer per twee weken gegeven. De hulp is gratis. Men hoeft geen klant te zijn van de Rabobank. Na maximaal 10 keer is het de bedoeling dat men zelfstandig verder kan. Het vergroot de zelfstandigheid van mensen en daarom werkt de Rabobank er graag aan mee.

Hoe kun je je aanmelden? 

Aanmelden kan bij het Taalhuis Gouda.
• Bel of app naar 06 – 51 82 93 63
• Stuur een bericht naar taalhuis@bibliotheekgouda.nl
• Kom langs bij het inloopspreekuur van het Taalhuis in de bibliotheek aan Klein Amerika 20. Dat kan op dinsdag tussen 13u00 en 15u00 en op donderdag tussen 18u30 en 19u30.

Bij de aanmelding is het nodig om door te geven: naam, telefoonnummer, e-mailadres en wat men graag wil leren. Dan neemt een DigiMaatje daarna contact op om verder af te spreken.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.