Rabobank Hollandse IJssel
Advertorial ICT en technologie

Taalhuis en Rabobank starten DigiMaatje: samen digitaal op weg

Internetbankieren lastig? Hoe werkt de bank-app op de smartphone eigenlijk? Digitaal betalen als je een bloemetje bestelt? Het leven wordt steeds digitaler. Op 1 maart 2023 starten de DigiMaatjes: een samenwerking tussen Rabobank Hollandse IJssel en het Taalhuis Gouda. Samen willen ze de mensen in Gouda digitaal vaardig(er) maken. 

rabobank taalhuis Initiatiefnemers DigiMaatjes.jpg

DigiMaatjes, wat zijn dat?

DigiMaatjes zijn medewerkers van de Rabobank die vrijwillig klaarstaan voor mensen die online beter hun weg willen leren vinden. De mensen worden op afspraak een aantal keren persoonlijk begeleid. Zij krijgen zo in een veilige, vertrouwde omgeving de mogelijkheid om te oefenen met bijvoorbeeld digitale bankzaken.

Hoe werkt het?

Een DigiMaatje helpt mensen persoonlijk op weg. De een-op-een-hulp wordt gedurende een afgesproken periode een keer per twee weken gegeven. De hulp is gratis. Men hoeft geen klant te zijn van de Rabobank. Na maximaal 10 keer is het de bedoeling dat men zelfstandig verder kan. Het vergroot de zelfstandigheid van mensen en daarom werkt de Rabobank er graag aan mee.

Hoe kun je je aanmelden? 

Aanmelden kan bij het Taalhuis Gouda.
• Bel of app naar 06 – 51 82 93 63
• Stuur een bericht naar taalhuis@bibliotheekgouda.nl
• Kom langs bij het inloopspreekuur van het Taalhuis in de bibliotheek aan Klein Amerika 20. Dat kan op dinsdag tussen 13u00 en 15u00 en op donderdag tussen 18u30 en 19u30.

Bij de aanmelding is het nodig om door te geven: naam, telefoonnummer, e-mailadres en wat men graag wil leren. Dan neemt een DigiMaatje daarna contact op om verder af te spreken.


Meer nieuws

Voetbal vandaag 17:53

Jodan Boys op bezoek bij koploper Zuidvogels

Na de teleurstelling van afgelopen zaterdag tegen DVVA, gaat Jodan Boys zaterdag laten zien wat ze in hun mars hebben tegen koploper Zuidvogels uit Huizen. Dit wordt een pittige klus want, na een moeilijke start van het seizoen is de motor van Zuidvogels gaan draaien en niet meer tot stilstand gekomen. 

Sport vandaag 16:56

100 supporters GMHC met auto's en bus en pizza naar Groningen

Dames 1 van de Goudse Mixed Hockey Club is vrijdagmiddag afgereisd naar het verre Noorden voor de kwartfinale van de Silver Cup. Zie frontfoto. In Groningen nemen de Goudse hockeydames het op tegen GHBS. Zo'n 100 supporters reizen de cupfighters na in auto's en met de bus. Daarbij zorgt sponsor New York Pizza voor een goede bodem. 

Politie en handhaving vandaag 16:23

Verboden wapens aangetroffen bij controle bedrijven Gouwestroom

Bij een integrale controle op bedrijventerrein Gouwe Stroom is donderdag in een van de bedrijfspanden verboden wapens, waaronder een vuurwapen en kruisboog, aangetroffen. De toezichthouders hebben de zaak overgedragen aan de politie die de wapens in beslag heeft genomen. De eigenaar is aangehouden en de politie heeft de zaak verder in onderzoek genomen.

Advertorial Winkels vandaag 15:26

Casa Bloemendaal blijft open en heeft geen leegverkoop

Casa sluit een op drie Nederlandse winkels. Zo werd deze week bekend. Het management van Casa verzekert dat de Casa vestiging in Winkelcentrum Bloemendaal open blijft. "We hebben Mid Season Sale, maar zeker geen leegverkoop", zo laat Casa Gouda weten, mede via posters op de ramen.

Religie vandaag 15:17

In kluis gevonden laatmiddeleeuwse incunabelen komen terug naar Gouda

De in 2022 in een kluisje bij de Haastrechtse passionisten teruggevonden incunabelen komen terug naar de Librije in Gouda. De incunabelen komen oorspronkelijk het Goudse Paulusklooster, zijn versierd door collatiebroeders, zijn vervolgens in de Goudse Librije belandt en daaruit weer geveild. De zeven Goudse incunabelen uit het Passionistenklooster in Haastrecht worden 17 mei overgedragen aan het Streekarchief Midden-Holland.