Rabobank Hollandse IJssel
Advertorial ICT en technologie

Taalhuis en Rabobank starten DigiMaatje: samen digitaal op weg

Internetbankieren lastig? Hoe werkt de bank-app op de smartphone eigenlijk? Digitaal betalen als je een bloemetje bestelt? Het leven wordt steeds digitaler. Op 1 maart 2023 starten de DigiMaatjes: een samenwerking tussen Rabobank Hollandse IJssel en het Taalhuis Gouda. Samen willen ze de mensen in Gouda digitaal vaardig(er) maken. 

rabobank taalhuis Initiatiefnemers DigiMaatjes.jpg

DigiMaatjes, wat zijn dat?

DigiMaatjes zijn medewerkers van de Rabobank die vrijwillig klaarstaan voor mensen die online beter hun weg willen leren vinden. De mensen worden op afspraak een aantal keren persoonlijk begeleid. Zij krijgen zo in een veilige, vertrouwde omgeving de mogelijkheid om te oefenen met bijvoorbeeld digitale bankzaken.

Hoe werkt het?

Een DigiMaatje helpt mensen persoonlijk op weg. De een-op-een-hulp wordt gedurende een afgesproken periode een keer per twee weken gegeven. De hulp is gratis. Men hoeft geen klant te zijn van de Rabobank. Na maximaal 10 keer is het de bedoeling dat men zelfstandig verder kan. Het vergroot de zelfstandigheid van mensen en daarom werkt de Rabobank er graag aan mee.

Hoe kun je je aanmelden? 

Aanmelden kan bij het Taalhuis Gouda.
• Bel of app naar 06 – 51 82 93 63
• Stuur een bericht naar taalhuis@bibliotheekgouda.nl
• Kom langs bij het inloopspreekuur van het Taalhuis in de bibliotheek aan Klein Amerika 20. Dat kan op dinsdag tussen 13u00 en 15u00 en op donderdag tussen 18u30 en 19u30.

Bij de aanmelding is het nodig om door te geven: naam, telefoonnummer, e-mailadres en wat men graag wil leren. Dan neemt een DigiMaatje daarna contact op om verder af te spreken.


Meer nieuws

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.