Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Ted-Jan Bloemen wint zilver op 10 kilometer op WK afstanden

De Goudse Canadees Ted-Jan Bloemen heeft zilver gewonnen op de 10 kilometer op de WK afstanden in het Canadese Calgary. Bloemen (12:47.01) moest de Italiaan Davide Ghiotto (12:38,81) voor zich dulden.

SC Gouda

Bloemen (37) is een Nederlands-Canadees langebaanschaatser en nog altijd lid van de SC Gouda. Zijn ouders wonen in Gouda. Hij is voormalig wereldrecordhouder op de 5000 meter. Hij won op 15 februari 2018 olympisch goud op de 10.000 meter. Bloemen komt sinds 1 augustus 2014 uit voor Canada.

WK afstanden

Davide Ghiotto veroverde voor de tweede keer op rij de wereldtitel op de tien kilometer. De Italiaan was bij de WK afstanden in Calgary opnieuw een klasse beter dan de concurrentie. Met 12.38,81 was hij ruim acht seconden sneller dan de Canadese Nederlander Ted-Jan Bloemen, die het zilver veroverde. Het brons was voor Graeme Fish, ook uit Canada.

Bloemen reed zijn rit tegen drievoudig wereldkampioen Jorrit Bergsma. Bloemen, de olympisch kampioen van 2018, ging veel sneller van start. Bergsma zag zijn achterstand oplopen tot zo'n honderd meter, maar de ervaren Fries bouwde zijn race heel anders op. Terwijl Bloemen langzaam vertraagde, kon Bergsma nog versnellen.

Bloemen na WK-zilver: 'Het was niet de race van mijn dromen'

Met nog drie ronden te gaan reed Bergsma zijn tegenstander voorbij, maar Bloemen had nog een tweede leven. Opgezweept door het Canadese publiek knokte hij zich weer langs Bergsma en naar 12.47,00.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.