Tekort aan huisartsen in Gouda komende jaren groot probleem

Op initiatief van PvdA, GroenLinks, CDA en Gouda Vitaal heeft de Commissie Samenleving van de Goudse gemeenteraad zich deze week laten informeren over de problematiek van het dreigende tekort aan huisartsen. Duizend inwoners hebben nu al geen huisarts en de komende jaren gaat nog 1 op de 5 Goudse huisartsen met pensioen.

"Na het zomerreces zullen wij hier een vervolg aan geven door het initiatief te nemen samen met andere partijen hierover binnen de Commissie Samenleving verder door te spreken over mogelijke oplossingen. Waarbij bijvoorbeeld ook de problematiek van de tandheelkundige zorg voor jongeren en het gebrek aan praktijkondersteuners ook zeker nog besproken zal moeten worden", aldus Max de Groot, fractievoorzitter van PvdA Gouda.

Max de Groot: "Het gaat hier om een groot probleem. Nu al duizend inwoners zonder huisarts en dan de komende jaren nog een aantal huisartsen die met pensioen gaan. Opvolgers vinden is heel erg lastig. Ook de groeiwijk Westergouwe zal in de toekomst nog een aantal nieuwe praktijken nodig hebben. Kortom het is nu 1 voor 12 en we moeten met elkaar bezien hoe dit probleem aan te pakken om te voorkomen dat in de komende jaren een nog veel groter aantal inwoners van onze stad geen huisarts meer kan vinden."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.