Horecamakelaardij Knook & Verbaas

The Hawaiian Poké Bowl aan Lange Tiendeweg sluit vanavond de deuren

The Hawaiian Poké Bowl op de hoek van de Lange Tiendeweg en de Jeruzalemstraat gaat dicht. En wel vanaf vanaf vanavond,  vrijdag 23 februari, om 20u00. Dus wie nog sushi in een kom wil bestellen, moet snel zijn. Het was al even bekend dat de eigenaren Diana van Ginneken en haar man Stef Gasparis gaan emigreren. De zoektocht naar opvolgers, is niet gelukt. 

Begrip

Gouda kreeg 4 september 2019 met The Hawaiian Poke Bowl Gouda een nieuw dagrestaurant met een nieuw concept: Hawaiian Poké Bowl. Toen legden wij nog uit wat Poké Bowl is. Inmiddels is het een begrip in Gouda en in heel Nederland.

Wat is een poké bowl?

Maar voor wie het echt is ontgaan: een Poké Bowl (originele spelling ‘poke bowl’, spreek uit: ‘poh-KEE bool’) is een Hawaïaans gerecht dat met zijn roots diepgeworteld zit in de Japanse keuken. ‘Poke’ betekent ‘dwars in stukjes snijden’ en de naam slaat op de plakjes of blokjes rauwe vis die in een kom samen met rijst, dressing, groenten en smaakmakers worden geserveerd.

The Hawaiian Poke Bowl, sinds 2019 aan de Lange Tiendeweg 34 gevestigd, heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en beschikt over een grote en trouwe klantenkring. De zaak draait een stabiele en goede omzet, die zeker nog verder kan groeien. Maar ook andere concepten zijn in deze winkel zeer goed mogelijk, zoals bijvoorbeeld een lunchroom of een delicatessen-/traiteurwinkel. Zo laat Horecamakelaardij Knook & Verbaas weten. Maar er is/was niemand te vinden die zin heeft in een overname en een nieuw avontuur.

Hoedenhuis 't Matelootje

En wie dat wil, is te laat. Hoedenhuis 't Matelootje heeft al laten weten naar het vrijkomende pand te verhuizen. De hoedenzaak zit nu aan aan de Lange Tiendeweg 90. Na een verbouwing verwacht Hoedenhuis 't Matelootje de nieuwe zaak per 26 maart te openen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.