Gemeente Gouda

Thierry van Vugt vijf jaar wethouder

18 januari 2018 werd Thierry van Vugt door de Goudse gemeenteraad benoemd tot wethouder. Dat is vandaag op de kop af vijf jaar geleden. "Vandaag alweer 5 jaar geleden dat ik werd aangesteld door de Goudse raad als wethouder", zo laat Van Vugt weten. "Nog altijd eervol om dit ambt te mogen vervullen bij de gemeente Gouda. Nog genoeg werk te verzetten ook komende tijd, volop door!" 

wethouder van vugt 5 jaar jubileum.jpg

D66

Van Vugt was daarvoor raadslid voor D66 in de Goudse gemeenteraad. "Het is bijzonder om mijn zetel in de gemeenteraad na vier jaar als raadslid en fractievoorzitter te mogen verruilen voor een plek in het dagelijks bestuur van onze mooie stad", aldus Van Vugt.

In het Goudse college van Burgemeester en Wethouders heeft Van Vugt de portefeuille Binnenstad (o.a. economie), Stadsmarketing, recreatie en toerisme, Cultuur, erfgoed en monumenten, Vastgoed, Onderwijs, Bouw- en Woningtoezicht en Woonwagens onder zijn hoede.

Loco-burgemeester

Daarnaast is Van Vugt (mede)verantwoordelijk voor een aantal projecten, waaronder de Visie op regionale samenwerking, GoudAsfalt en het Zuidelijk Stationsgebied. Als wethouder op voordracht van de grootste raadsfractie, is hij tevens 1e loco-burgemeester.

Verder werd Van Vugt in oktober 2022 benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober 2021 ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniël Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!