Gemeente Gouda

Thierry van Vugt vijf jaar wethouder

18 januari 2018 werd Thierry van Vugt door de Goudse gemeenteraad benoemd tot wethouder. Dat is vandaag op de kop af vijf jaar geleden. "Vandaag alweer 5 jaar geleden dat ik werd aangesteld door de Goudse raad als wethouder", zo laat Van Vugt weten. "Nog altijd eervol om dit ambt te mogen vervullen bij de gemeente Gouda. Nog genoeg werk te verzetten ook komende tijd, volop door!" 

wethouder van vugt 5 jaar jubileum.jpg

D66

Van Vugt was daarvoor raadslid voor D66 in de Goudse gemeenteraad. "Het is bijzonder om mijn zetel in de gemeenteraad na vier jaar als raadslid en fractievoorzitter te mogen verruilen voor een plek in het dagelijks bestuur van onze mooie stad", aldus Van Vugt.

In het Goudse college van Burgemeester en Wethouders heeft Van Vugt de portefeuille Binnenstad (o.a. economie), Stadsmarketing, recreatie en toerisme, Cultuur, erfgoed en monumenten, Vastgoed, Onderwijs, Bouw- en Woningtoezicht en Woonwagens onder zijn hoede.

Loco-burgemeester

Daarnaast is Van Vugt (mede)verantwoordelijk voor een aantal projecten, waaronder de Visie op regionale samenwerking, GoudAsfalt en het Zuidelijk Stationsgebied. Als wethouder op voordracht van de grootste raadsfractie, is hij tevens 1e loco-burgemeester.

Verder werd Van Vugt in oktober 2022 benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober 2021 ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.