Sint Janskerk
Advertorial Koor

Toonkunst Gouda brengt Johannes Passion in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

koor toonkunst gouda poster johannes passion.jpg

De Johannes Passion wordt vaak vergeleken met de Matthäus Passion, die Bach enkele jaren later zou schrijven. In vergelijking met de Matthäus Passion, is de Johannes Passion muzikaal wat feller, maar tegelijkertijd ingetogener.

Zijn voor de Matthäus Passion eigenlijk twee orkesten en twee koren nodig, de Johannes Passion wordt in zijn geheel door een orkest en koor uitgevoerd.

Het concert zal worden gegeven op vrijdag 15 maart 2024 in het koor van de Goudse Sint-Jan en begint om 20u00. Het koorgedeelte is voorzien van vloerverwarming en ademt een intiemere sfeer dan het grotere schip van de kerk.

Koor: Toonkunst Gouda o.l.v. Niels Kuijers
Solisten: Henk Neven, bariton (Christus), Adrian Fernandes, tenor (Evangelist), Noëlle Drost (sopraan), Rosina Fabius (mezzosopraan), Leon van Liere (tenor), Mattijs van de Woerd (bariton). Begeleiding: Barok Consort Musica Aeterna

Een ieder is van harte uitgenodigd om deze mooie avond mee te beleven!

Kaarten: Eerste rang €45 en tweede rang €35 (jongeren tot en met 18 jaar €20 korting) incl. programmaboekje en pauzeconsumptie.

Kaartverkoop: Alle stoelen in het koorgedeelte van de Sint-Jan zijn genummerd. Er is geen vrije plaatskeuze op de avond van het concert. Zitplaatsen kunnen worden gekozen en gereserveerd op een plattegrond van de kerk bij het bestelproces via www.ticketkantoor.nl/shop/toonkunstgouda

Op 15 maart nog beschikbare zitplaatsen kunnen voor het concert bij de ingang van de kerk worden gekocht. Voor dit concert kan helaas geen gebruik gemaakt worden van een podium cadeau kaart. Restitutie voor de jongerenkorting kan worden aangevraagd via een e-mail aan penningmeester@toonkunstgouda.nl

Zie ook: www.toonkunstgouda.nl


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.