Toonkunst Gouda
Advertorial Koor

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

koor toonkunst gouda poster johannes passion.jpg

De Johannes Passion wordt vaak vergeleken met de Matthäus Passion, die Bach enkele jaren later zou schrijven. In vergelijking met de Matthäus Passion, is de Johannes Passion muzikaal wat feller, maar tegelijkertijd ingetogener.

Zijn voor de Matthäus Passion eigenlijk twee orkesten en twee koren nodig, de Johannes Passion wordt in zijn geheel door een orkest en koor uitgevoerd.

Het concert zal worden gegeven op vrijdag 15 maart 2024 in het koor van de Goudse Sint-Jan en begint om 20u00. Het koorgedeelte is voorzien van vloerverwarming en ademt een intiemere sfeer dan het grotere schip van de kerk.

Koor: Toonkunst Gouda o.l.v. Niels Kuijers
Solisten: Henk Neven, bariton (Christus), Adrian Fernandes, tenor (Evangelist), Noëlle Drost (sopraan), Rosina Fabius (mezzosopraan), Leon van Liere (tenor), Mattijs van de Woerd (bariton). Begeleiding: Barok Consort Musica Aeterna

Een ieder is van harte uitgenodigd om deze mooie avond mee te beleven!

Kaarten: Eerste rang €45 en tweede rang €35 (jongeren tot en met 18 jaar €20 korting) incl. programmaboekje en pauzeconsumptie.

Kaartverkoop: Alle stoelen in het koorgedeelte van de Sint-Jan zijn genummerd. Er is geen vrije plaatskeuze op de avond van het concert. Zitplaatsen kunnen worden gekozen en gereserveerd op een plattegrond van de kerk bij het bestelproces via www.ticketkantoor.nl/shop/toonkunstgouda

Op 15 maart nog beschikbare zitplaatsen kunnen voor het concert bij de ingang van de kerk worden gekocht. Voor dit concert kan helaas geen gebruik gemaakt worden van een podium cadeau kaart. Restitutie voor de jongerenkorting kan worden aangevraagd via een e-mail aan penningmeester@toonkunstgouda.nl

Zie ook: www.toonkunstgouda.nl


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:58

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal gaat 4 maart open

In de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde, komt de Australische koffiezaak Melbourne Coffee. Hiervoor is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. En wel op maandag 4 maart. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.  

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en waar De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.