Toverlint vertoont bijzondere highlights van en over Gouda

Filmclub Toverlint vertoont van 26 juni tot en met 4 juli in de Burgerhal, onder het Stadhuis op de Markt in Gouda, op acht grote schermen continu vijftien uur film. Deze films zijn gemaakt door de leden gedurende het 64-jarige bestaan van de filmclub. Van dubbel-8 film tot digitaal video.

De films in dit project gaan uitsluitend over Gouda en de Gouwenaars. Aan bod komen volksfeesten, ambachten, kunstenaars, waterbeheer, nieuwbouw en veel andere aspecten. Bijzonder is een gerestaureerde, ruim 50 minuten durende film over de festiviteiten tijdens de viering van Gouda-700 in 1972. Daarnaast zijn er ook opnamen van een ‘Legerdag’ uit 1917, ‘De brand van de Kaarsenfabriek’ uit 1936 en opnamen van de bevrijding uit 1945.

"Een feest van herkenning van, voor en door Gouwenaars, met films van filmclub Toverlint over bijvoorbeeld ‘De sloop van de Kleiwegkerk’, maar ook van de viering van ‘Gouda 700’ en de ‘Avondvierdaagse’. Verder ook ‘De brand van de Kaarsenfabriek’ uit 1936 en opnamen van de bevrijding uit 1945 en de nieuwe serie ‘Gouda Toen en nu’", zo vertelt Drees Brunt, voorzitter van Toverlint Filmclub Gouda.

Op acht schermen worden meer dan 50 films vertoond, er staan gemakkelijke stoelen, er liggen koptelefoons en… de entree is gratis! Dus wil je even binnenlopen tijdens het boodschappen doen of schuilen voor de regen? Of neem je familie en vrienden mee voor een uurtje genieten! Dat kan tot en met 3 juli, van 11 tot 19u00.

Op 11 en 25 augustus zijn er van 15u00-17u00 extra filmvoorstellingen in ‘Concordia’ aan de Westhaven 27.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.