Toverlint vertoont bijzondere highlights van en over Gouda

Filmclub Toverlint vertoont van 26 juni tot en met 4 juli in de Burgerhal, onder het Stadhuis op de Markt in Gouda, op acht grote schermen continu vijftien uur film. Deze films zijn gemaakt door de leden gedurende het 64-jarige bestaan van de filmclub. Van dubbel-8 film tot digitaal video.

De films in dit project gaan uitsluitend over Gouda en de Gouwenaars. Aan bod komen volksfeesten, ambachten, kunstenaars, waterbeheer, nieuwbouw en veel andere aspecten. Bijzonder is een gerestaureerde, ruim 50 minuten durende film over de festiviteiten tijdens de viering van Gouda-700 in 1972. Daarnaast zijn er ook opnamen van een ‘Legerdag’ uit 1917, ‘De brand van de Kaarsenfabriek’ uit 1936 en opnamen van de bevrijding uit 1945.

"Een feest van herkenning van, voor en door Gouwenaars, met films van filmclub Toverlint over bijvoorbeeld ‘De sloop van de Kleiwegkerk’, maar ook van de viering van ‘Gouda 700’ en de ‘Avondvierdaagse’. Verder ook ‘De brand van de Kaarsenfabriek’ uit 1936 en opnamen van de bevrijding uit 1945 en de nieuwe serie ‘Gouda Toen en nu’", zo vertelt Drees Brunt, voorzitter van Toverlint Filmclub Gouda.

Op acht schermen worden meer dan 50 films vertoond, er staan gemakkelijke stoelen, er liggen koptelefoons en… de entree is gratis! Dus wil je even binnenlopen tijdens het boodschappen doen of schuilen voor de regen? Of neem je familie en vrienden mee voor een uurtje genieten! Dat kan tot en met 3 juli, van 11 tot 19u00.

Op 11 en 25 augustus zijn er van 15u00-17u00 extra filmvoorstellingen in ‘Concordia’ aan de Westhaven 27.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Gouda gisteren 09:35

Dag begint zonnig en wordt al snel tropisch warm

De zondag begint zonnig en het wordt al snel weer tropisch warm. Het wordt maximaal 30 graden aan zee tot 34 graden in het zuiden. De luchtvochtigheid stijgt, waardoor het 's middags broeierig warm kan aanvoelen. Maandag koelt het af en wordt het 26 tot 29 graden. Ook dan is een enkele onweersbui mogelijk.

Kunst gisteren 09:00

In expo INGEZETENEN delen kunstenaars hun visie op ⁦‪Gouda750jaar‬⁩

I N G E Z E T E N E N  is een project speciaal voor de viering van 750 jaar Gouda en vindt plaats van 20 juli t/m 11 september 2022. In dit project zijn het dan ook de Goudse bewoners die zelf onderdeel zijn van meerdere bijzondere kunstwerken. Aan de tentoonstelling nemen ruim 20 Gouds ingezeten kunstenaars deel met elk een eigen visie op 750 jaar Gouda. Resultaat is een bijzonder boeiende kunstroute over het fraaie GOUDasfalt-terrein met een mooie diversiteit aan kunstwerken en stof tot nadenken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 08:00

Gratis energie advies aan huis en bespaar op je rekening

Tot wel € 500,- of meer per jaar besparen op je energierekening, met de huidige prijzen? Dat kan vrij eenvoudig als je weet waar je op moet letten. Daarom biedt de gemeente Gouda haar inwoners een gratis energieadvies aan. Dat is zeer nuttig, zeker nu het stookseizoen loopt en de energieprijzen flink zijn gestegen en hoogstwaarschijnlijk nog gaan stijgen.    

Advertorial Bankzaken 13 aug. 2022 13:00

Benieuwd of Rabobank iets voor jouw vereniging of stichting kan betekenen?

Het hoort bij de coöperatieve Rabobank. Een deel van de winst teruggeven aan de gemeenschap. Met het Rabo Coöperatiefonds ondersteunt Rabobank Hollandse IJssel verenigingen en stichtingen die bij Rabobank bankieren met donaties voor lokale maatschappelijke initiatieven. Ook zetten zij kennis en verbindingskracht in om deze initiatieven te versterken.