ProRail

Trein rijdt op stapel fietsen

Bij station Boskoop Snijdelwijk is zondagavond een trein van de regionale vervoerder R-net op een stapel fietsen gebotst. ProRail meldt dat er geen gewonden zijn gevallen, maar dat de schade groot is. Het treinverkeer van R-net tussen Gouda en Alphen aan den Rijn was enige tijd verstoord.

 
Bergingswerkers vonden acht fietsen onder het treinstel. "Het lijkt wel of er een hele fietsenstalling op het spoor is gegooid," zegt een officier van de spoordienst. 
 
De tweewielers zijn hoogstwaarschijnlijk door vandalen doelbewust op het spoor gegooid, vertelt een woordvoerder. ProRail overweegt om aangifte te doen. "Verbijsterend dat zoiets wordt gedaan door mensen."

ProRail hoopt dat er getuigen zijn die weten hoe de fietsen op het spoor terecht zijn gekomen. "Als we de schade kunnen verhalen, doen we dat."

De botsing zorgde volgens de woordvoerder voor veel hinder. Met man en macht werd geprobeerd om het spoor weer snel vrij te krijgen, maar volgens het spoorbedrijf was dat een flinke klus en nam uren in beslag. 

Het treinverkeer van R-net tussen Gouda en Alphen aan den Rijn was enige tijd verstoord. Het traject bestaat uit een enkel spoor waar vier keer per uur een trein rijdt.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport en recreatie vandaag 10:42

Biljarter Hans Duits Gouds Libre Kampioen 2024

Biljarter Hans Duits is de nieuwe Goudse Libre Kampioen 2024. Duits versloeg in de finale Jan Wassenaar en mocht daarmee de wisselbeker uit handen van Martin de Bruin in ontvangst nemen.  

Vastgoed gisteren 19:07

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in binnenstad

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in de Goudse binnenstad. De bakker is bezig met de verbouwing van het pand aan Korte Groenendaal 22 waar voorheen Keurslager Konermann in zat. Sam's Bakery & lunchroom verwacht op zaterdag 20 april de nieuwe zaak te openen. De bakkerij zat tot 2022 aan de Lange Tiendeweg.

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Dieren gisteren 18:46

Ben/help jij bij de bijentelling?

Van 15 tot en met 24 april kan iedereen meedoen aan de bijentelling! Wil je de bijen een extra handje helpen? Doe dan op 22 april ook mee aan de Nationale Zaaidag!